Annonce
Esbjerg

Præstegårdsskolen skal være mester i orkester

Eleverne i anden og tredje klasse på Præstegårdsskolen Urban skal fra næste skoleår have undervisning i forskellige instrumenter, så de kan spille i skolens symfoniorkester. Arkivfoto Claus Fisker.
Elever i anden og tredje klasse på Præstegårdsskolen skal lære at spille på instrumenter, så de kan lave deres eget symfoniorkester. Skolen er kommet med i den nationale OrkesterMester-ordning.

Esbjerg: Når eleverne på Præstegårdsskolen Urban vender tilbage efter sommerferien, venter der børnene i anden og tredje klasse undervisning i instrumenter som violin, klarinet, trompet og cello.

Planen er nemlig, at eleverne skal udgøre skolens eget symfoniorkester.

Det er Esbjerg Kulturskole, der ønsker at genoplive traditionen for skoleorkestre, og et nyt samarbejde med den nationale OrkesterMester-ordning er et vigtigt skridt i den retning. Det betyder, at flere end 50 elever på andet og tredje klassetrin fra august får undervisning i forskellige instrumenter. Netop Præstegårdsskolen Urban er et oplagt sted at skyde OrkesterMester i gang, fordi hele Urbanskolen som kulturprofilskole tænker kunst og kultur ind i skoledagen. Det er ambitionen, at skolens to andre afdelinger, Rørkjær Skole og Danmarksgade Skole, også skal have musikklasser, så Urbanskolen kan få et samlet skoleorkester.

OrkesterMester

OrkesterMester er sat i gang af Danske Kultur- og Musikskoler og støttet af blandt andre Slots- og Kulturstyrelsen.

I Esbjerg Kommune er tanken om skoleorkestre ikke ny. Tilbage i 1949 blev de første skoleorkestre og kor oprettet på kommunens skoler.

Kultur danner og udvikler

- Kultur er med til at danne og udvikle børn og unge, fordi den åbner deres øjne for nye kompetencer og nye perspektiver på hinanden og verden omkring dem. Derfor er jeg sikker på, at samarbejdet med OrkesterMester bliver til stor gavn og glæde for alle deltagere, og det er da også en fornøjelse for alle os andre, der får lov til at lytte til den gode musik, siger May-Britt Andrea Andersen (K), formand for Kultur- & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune.

Også hos OrkesterMester ser projektleder Bent Hjort frem til at sætte musikken i gang i Esbjerg. - OrkesterMester er hele klasser, der spiller. Dermed passer projektet helt perfekt i forhold til Esbjerg Kommunes kulturpolitik, som overordnet har fokus på, at kulturen skal være for alle. Jeg forventer, at det kommende skoleorkester på Præstegårdsskolen Urban blandt elever, skole og forældre vil understøtte selvtillid, sammenhold, skolestolthed og spilleglæde, siger Bent Hjort i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nu falder hammeren i prekær sag om ægtefælles videoovervågning af hjemmehjælpere: Ni vidner skal afhøres i Arbejdsretten

Annonce