Annonce
Haderslev

Præsten fra Gram: Kald begravelsen en fodboldkamp, så må vi være alle dem, vi vil

Sognepræst Johannes Gjesing har igen fået en ide til at håndtere strammende restriktioner i kirkens rum. Foto: Jacob Schultz
Johannes Gjesing, sognepræst for Gram og Fole synes ikke, forsamlingsforbuddet i kirkerne giver mening. Men i stedet for et arrigt læserbrev, har præsten og kirkens organist fået en munter ide: Kald begravelsen for en fodboldkamp.

GRAM: Han har gjort det igen. Fundet en genvej til at samle alle dem man vil til en begravelse. Johannes Gjesing, der er sognepræst i Gram og Fole kirker mener, at man kan kalde eksempelvis en begravelse eller et bryllup for en fodboldkamp, fordi så er der faktisk ingen grænser for, hvor mange man må være.

- Det er svært at se meningen med de restriktioner, der pt. gælder for forsamlinger i kirkens rum, nu hvor vi lige har set fodboldfans, der sad tæt, sang højt og kastede med øl. Det giver heller ingen mening, fordi efter brylluppet eller begravelsen må man gerne samles til gravøl, bryllupsfest eller kaffe, og her er der ingen restriktioner, siger Johannes Gjesing med forundring i stemmen.


Annonce

Efter brylluppet eller begravelsen må man gerne samles til gravøl, bryllupsfest eller kaffe, og her er der ingen restriktioner.

Sognepræst Johannes Gjesing


Det kunne man så skrive et surt læserbrev om, men den slags bruger de ikke i Gram, så sammen med kirkens organist, Lasse Schmidt, har sognepræsten igen begået en video, der viser, hvordan fodboldens magt kunne udfoldes i kirkerummet.

"Kedde" var fodboldfan

De fleste har taget videoen med et stort smil, enkelte har kaldt den for blasfemi, men det tager Johannes Gjesing med ophøjet ro, fordi det er ikke første gang, han kommer med et "alternativt forslag", der vækker opsigt. Det gjorde han også i januar, da han skrev et opslag om, at man kunne leje et lig hos den lokale bedemand.

I den nye video vises en samtale med kvinden "Musse", der ikke kan forstå, hvorfor de ikke kan være så mange, når hun på lørdag skal begrave sin kære mand "Kedde". Men sammen finder de en løsning, fordi "Kedde" var en rigtig fodboldfan.

Flere politikere, fra især Venstre, har også tordnet mod kulturminister Joy Mogensen (S), fordi der stadig er et betydeligt forsamlingsforbud i kirkerne, selv om restriktionerne er lempet.

De gældende regler siger, at i kirker og andre trossamfund skal der stadig være mindst to kvadratmeter gulvareal til rådighed pr. deltager, hvis de i det primære sidder eller knæler.

Hvis deltagerne primært står op eller går rundt, så skal der være fire kvadratmeter til rådighed  pr. deltager, men uanset hvor stor kirken eller det religiøse rum er, så må der maks. være 250 deltagere, hvis den religiøse aktivitet finder sted indenfor.

Rammerne er lidt videre hvis den religiøse aktivitet foregår mens der må være 500 deltagere, hvis den foregår udenfor. Her skal der være mindst en meter afstand mellem deltagerne og to meter hvis de synger.

- Det giver overhovedet ingen mening, siger Johannes Gjesing, der håber, at de sidste restriktioner snart afskaffes:

- Det er lidt som om, at de her i genåbningen har glemt kirkerne, fordi "det er jo bare sådan noget, der foregår søndag formiddag", men det rammer altså rigtig hårdt ved for eksempel en begravelse, hvor man har brug for kirkens rum og måske bliver bevidst om det.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Landdistriktsudvalget har det højeste fravær i Haderslev Kommune: Men udvalgene har generelt et højt fremmøde

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

Alle spillere mødte frem - Hyballa afbrød træningen tidligt

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Haderslev

Sigtede for Damgade-drab skal forblive varetægtsfængslede

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Efter skybrud: Rævefar Tage troede han havde mistet alt - nu smiler han igen

Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

Billund

Kvinde død i frontalt sammenstød på landevej

Kolding For abonnenter

Sommerserie: Benny Dall drømmer om Cuba, er vild med russisk 70'er-film og ser op til amerikansk forretningsmand

Erhverv

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Annonce