Annonce
Aabenraa

Præsten og politikeren fylder 50

Rasmus Elkjær Larsen blev valgt til byrådet for godt tre år siden og stiller op igen til valget i november. Han står også på den konservative liste, når der næste gang er folketingsvalg. Foto: Claus Thorsted
Rasmus Elkjær Larsen, frikirkepræst og konservativt byrådsmedlem i Aabenraa, fylder 50 år fredag den 21. maj. Han har to valgkampe at se frem til.

AABENRAA: Rasmus Elkjær Larsen lægger ikke skjul på, at han er glad for Sønderjylland, selv om sproget hurtigt afslører, at han ikke er barnefødt på disse kanter.

Det var i sjællandske Frederiksværk, han kom til verden, og på fredag er det 50 år siden.

Men det var Aabenraa, han flygtede til, da studentereksamen var i hus, og han - lige som mange andre i den alder - ikke kunne komme langt nok væk fra forældrene.

Annonce

- Jeg tog til Aabenraa, fordi jeg var inviteret til at blive ungdomsmedarbejder i frikirken, fortæller han.

- Jeg havde lyst til kirkeligt, socialt arbejde. Det med frihed under ansvar og solidaritet har jeg vist fået med hjemmefra, men kirken blev jeg introduceret til hos naboen, da jeg legede med deres børn, fortæller han.

Den første tid i Aabenraa blev dog kun en mellemlanding. I 1993 tog den unge Rasmus Elkjær Larsen til Sydafrika for at arbejde for fred og forsoning efter apartheid-styret.

Uddannet i Norge

Vel hjemme i Danmark igen fik han job i Fladhøj Børnehave og mødte siden Stella fra Varnæs.

De to blev gift og fik begge Stellas efternavn Elkjær Larsen.

- Det var en betingelse, fortæller fødselaren, som tog sin kone med til Norge, hvor han studerede teologi ved et fakultet, der hører under samme kirkesamfund som frikirken i Aabenraa.

Da eksamen var i hus fik Rasmus Elkjær Larsen job som præst i Vadum Kirkecenter, hvor han var i omkring 12 år, inden han og familien kom tilbage til Aabenraa.

- Det var forældrene, der trak. Enten skulle vi til mine forældre på Sjælland eller til Stellas forældre i Sønderjylland, og det blev Sønderjylland, der vandt, fortæller han.

Familien, der ud over Rasmus og Stella består af to døtre, har slået sig ned i Hostrupskov, og Rasmus Elkjær Larsen arbejder som præst i frikirken.

Annonce

Politik

Han blev forud for kommunalvalget for snart fire år siden opfordret til at stille op for De Konservative, men sagde nej i første omgang. Opfordringen betød dog, at han satte sig grundigt ind i ideologierne, og valget faldt så i sidste ende alligevel på De Konservative.

Når der er valg til efteråret, stiller han op til sin anden periode som byrådspolitiker, og så snart statsministeren udskriver valg, vil han også kæmpe for en plads i Folketinget. Først på året blev han nemlig valgt til folketingskandidat for sit parti.

Med den fremgang partiet har i meningsmålingerne i øjeblikket, er det ikke utænkeligt, at Rasmus Elkjær Larsen bliver valgt begge gange. Skulle det ske, bliver det efter al sandsynlighed til et farvel til byrådsarbejdet.

Fødselaren har i lyset af corona-epidemien ikke tænkt sig at holde fødselsdag som sådan, men han fortæller, at han er hjemme hele dagen, hvis nogen skulle have lyst til at kigge forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce