Annonce
Tønder

Prøv kræfter med Qigong

Fra sidst i janaur tilbyder Aktiv Fritid gratis Qigong-træning ved Medborgerhuset i Tønder. Arkivfoto
Aktiv Fritid arrangerer nu Qigong, hvor alle kan prøve idrætten uden at skulle have penge op af lommen.

Tønder: Foreningen Aktiv Fritid åbner nu op for, at man kan prøve kræfter med den særlige motionsidræt, der kaldes Qigong. Qigong var oprindeligt en kampsport med hovedvægt på selvforsvar, men den bruges i dag typisk til at give psykisk og fysisk velvære. Man træner evnen til at mestre energi eller ”Qi”, som er det kinesiske ord for energi.

Træningen består af stående øvelser med langsomme, glidende bevægelser og dybe åndedræt, der øger ilttilførslen. Bevægelserne i Qigong giver bedre balance og koordination, der især hos ældre kan mindske risiko for fald og øge kroppens styrke.

Aktiv Fritid har bedt Hanne Thomsen fra det lokale Balancestep om at instruere , og det kommer til at foregå 16 fredage i Medborgerhuset i Tønder.

Første gang er fredag den 31. januar kl. 10, hvor man kan møde op i den lille sal i Medborgerhuset. Når vejret bliver bedre er det planen, at træningen kan foregå i parken ved Medborgerhuset, da frisk luft og natur angiveligt skulle skærpe sanserne og give en bedre oplevelse med idrætten.

Annonce

Gratis deltagelse

Aktiv Fritid har søgt midler fra kommunens pulje, der er afsat til nye tiltag på idrætsfronten under projektet Bevæg dig for livet. Det betyder, at deltagelsen i Qigong er ganske gratis for alle, der måtte have lyst til at deltage.

Bliver Aktiv Fritids initiativ med Qigong godt modtaget, satser foreningen på at gøre det til en fast del af tilbuddet i foreningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce