Annonce
Sport

Pragtmål sender Inter til tops efter tidlig modgang

Daniele Mascolo/Reuters
Inter var bagud ved pausen, men vandt alligevel over Verona og er tilbage i spidsen for Serie A.

Inter er tilbage på førstepladsen i Serie A, i hvert fald indtil Juventus har spillet søndag aften på hjemmebane mod Milan.

Lørdag aften vandt Inter nemlig 2-1 på hjemmebane over Verona og bragte sig på 31 point for 12 kampe, mens Juventus har 29 point for 11 spillede opgør.

Inter bevægede sig ellers på kanten af en skuffelse og var bagud 0-1, men med to mål i anden halvleg - herunder en perle til 2-1 - fik favoritten sin pligtsejr i Milano.

Verona kom foran på et straffespark efter 19 minutter. Med det blotte øje var det svært at se, at Inter-keeper Samir Handanovic fældede Mattia Zaccagni, og det kunne ligne film fra Verona-angriberen, men efter VAR-gennemsyn pegede dommeren på pletten.

Fra 11 meter sparkede Valerio Verre 1-0-målet sikkert og hårdt i kassen.

I resten af halvlegen pressede Inter for udligning, og det var uhyre tæt på efter 43 minutter.

Romelu Lukaku afsluttede fra en lidt spids vinkel efter et gennemspillet angreb, og bolden dansede på målstregen, før keeper Marco Silvestri fik afværget situationen.

Inden pausen reddede han også et stærkt hovedstød fra selv samme Lukaku, og Verona holdt dermed føringen til pausen.

Udeholdet holdt stand indtil det 65. minut, hvor Matías Vecino pandede et indlæg fra højre i nettet til 1-1.

Inter måtte vente til det 83. minut med sejrsmålet. Nicolo Bartella tog nogle træk uden for feltet og endte med at knalde bolden op i målhjørnet fra godt 20 meter. Et fremragende mål, der fik holdkammerater, træner Antonio Conte og tilskuerne til at eksplodere i jubel.

I lørdagens sene kamp skuffede Napoli igen, denne gang med 0-0 hjemme mod danskerklubben Genoa, der gav fuld spilletid til Peter Ankersen, Lasse Schöne og Lukas Lerager.

Napoli ligger på syvendepladsen hele 12 point efter førerholdet fra Inter, mens Genoa med uafgjort kravlede over nedrykningsstregen. Genoa kan dog dumpe ned under den igen søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce