Annonce
Kolding

Praksischef: Udeblivelser er et problem for nogle læger

Frank Ingemann Jensen, praksischef i Region Syddanmark, fortæller, at der ikke bliver ført statistik med udeblivelser, men at han oplever, der er nogle læger, der føler, at udeblivelser er et problem. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Annonce

Kolding: Det er ikke et enestående tilfælde, at Lægeklinikken Kolding oplever mange udeblivelser. Regionen har da også en fornemmelse af, at det er et problem for visse læger, at patienterne pjækker fra lægebesøget.

- Det er ikke noget, vi har systematisk viden om, men samtidig er det dog noget, som vi fornemmer, at nogle læger oplever som et problem, siger Frank Ingemann Jensen, praksischef i Region Syddanmark.

I og med at der ikke bliver ført systematisk statistik på, hvor mange udeblivelser lægerne er udsat for, kan Frank Ingemann Jensen ikke komme med et konkret bud på, hvor stort problemet er.

- Eksemplet med Lægeklinikken Kolding viser dog, at det er et irritationsmoment, og der er nogen, der er generet af udeblivelser, siger Frank Ingemann Jensen.

- Men for det meste har lægen alligevel noget fornuftigt at lave, og typisk varer en konsultation også kun 10-15 minutter. Men det er da irriterende alligevel, siger han.

Annonce

Ikke stort omfang

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Syddanmark, Jørgen Skadborg, mener dog ikke, at problemet er særlig stort.

- Jeg synes ikke, omfanget er så stort, at det generelt er et problem for lægers drift. Læger har også så travlt, at hvis der en gang i mellem er nogen, der udebliver, så har vi nok at lave. Men det er selvfølgelig træls, hvis det har blokeret vores kalender, siger Jørgen Skadborg.

Formanden, der selv er praktiserende læge, mener, det er underligt, at folk ikke kan finde ud af at melde afbud.

- Samtidig må man så konstatere, at de, der udebliver, ofte har psykiske problemer eller misbrugsproblemer. Det er en del af deres sygdom, at de ikke kan finde ud af at bruge den slags tilbud på en ordentlig måde. Så tit siger det noget om patienterne, mener Jørgen Skadborg.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce