Annonce
Billund

Praktikanten har ordet: Unge- og kulturhuset er fint, men jeg havde forventet noget andet

Unge spiller musik ved indvielsen af det nye unge- og kulturhus. Alexander Holt, der har været praktikant på JydskeVestkysten, havde forventet et hus hus med mere skate, parkour og e-sport. Arkivfoto: Jacob Schultz

Det nye unge- og kulturhus i Grindsted ser rigtig fint ud. Jeg tror, det vil kunne samle en masse unge mennesker omkring forskellige formål. Det kan næsten ikke blive andet end en succes, men det var egentlig ikke det, jeg havde forestillet mig.

Det, jeg havde tænkt, var, at det skulle være noget lignende Terminalen i Herning, hvor man kan komme ind og sætte sig ned og snakke med nogle mennesker. Der er parkour og en rigtig skaterbane, som rigtig mange unge mennesker her i kommunen savner. Derudover er der e-sport, klatring, musik, forskellige rum og sofaer, hvor man bare kan sætte sig ned og hygge si, under nogle fede forhold.

Alexander Holt var praktikant på JydskeVestkysten i uge 46. Han står bag denne tekst, hvor han reflekterer over det nye ungehus og har spurgt andre unge om, hvad de egentlig ønsker fra politikerne. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl

Det har været lidt min tanke med unge- og kulturhuset, og det kan også være, at det bliver sådan, dog måske i en lidt mindre skala, fordi Herning jo er en noget større by end Grindsted og en større kommune med flere indbyggere.

Annonce

Jeg tror, det der vil give mening for de unge. De får noget at lave der, så man ikke bare daser den. Den mulighed skal også være der, men man skal kunne gå til fritidsinteresser der, også sådan lidt uformelt.

Det, jeg havde tænkt, var, at det skulle være noget lignende Terminalen i Herning, hvor man kan komme ind og sætte sig ned og snakke med nogle mennesker. Der er parkour og en rigtig skaterbane, som rigtig mange unge mennesker her i kommunen savner.

En af de ting, der er blevet snakket meget om i Billund Kommune under valgkampen, er de unge mennesker, og hvad der mangler til dem, men hvad synes de egentlig selv? Det har jeg spurgt dem om:

- Jeg synes det er meget godt, der er masser af unge mennesker og ting man lave i sin fritid, siger Tobias Holt, Grindsted, 15 år.

- Der mangler helt klart en McDonalds i Billund Kommune, siger Joshua Mckenzie, Grindsted, 15 år.

- Det er fint nok, men ikke godt nok: Der mangler steder til de unge mennesker, siger Mai Holm, Grindsted, 15 år.

- Vi mangler et bedre mødested for os unge, siger Karen Thomsen, Hejnsvig, 14 år.

- Og det er også fedt, der er masser af arbejdspladser og arbejdsmuligheder i Billund Kommune for de unge mennesker, siger Alexandra Rosenberg, Billund, 16 år.

- Der er rigtig gode sportsmuligheder og gode trænere til eliteniveau, men når man gerne vil være sammen med ens venner, er der ikke særlig meget at lave. Vi mangler for eksempel en skatepark eller bare et sted at hænge ud, siger Marckus Volker, Grindsted, 15 år.

Annonce
Billund For abonnenter

Rolige Brian er erstattet af 'skraptantede' Susie: - Kommer lærerne i morgen med en god ide, så skal det bare sættes i gang

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Spøgelsesbilist: Forvirret pårørende kørte den forkerte vej på motorvejen og mistede bilen

Vejen For abonnenter

Skal du investere i varmepumpe eller fjernvarme? Husejere i 13 byer får klar besked hurtigst muligt

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Sønderborg

Ny tradition: Damefrokosten er klar med plan for de næste tre år

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Erhverv

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Esbjerg For abonnenter

I Esbjergs nye gør-det-selv-skov skal vi selv plante træerne: Lissi og Tom besøger deres træer flere gange om ugen

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Esbjerg

23-årig mand død i arbejdsulykke: Klemt ihjel på havnen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Billund

35-årig svinede betjente til - kæresten ville befri ham fra en anholdelse

Vejen For abonnenter

Martin Beck frygter at slide sin krop i stykker: Nu satser han i stedet på at sælge legetøj

Billund

Efter sex-beskeder: Chef er fratrådt

Annonce