Annonce
Sport

Premier League-bundprop ansætter Nigel Pearson

Tony O''brien/Ritzau Scanpix
Nigel Pearson er blevet ansat som cheftræner i Watford, der ligger nederst i den bedste engelske fodboldrække.

Det bliver Nigel Pearson, der skal sikre Watford overlevelse i Premier League.

Den 56-årige englænder er fredag blevet ansat som ny cheftræner for bundproppen i den bedste engelske række, skriver Watford på sin hjemmeside.

Pearson er blevet udstyret med en kontrakt, der i første omgang løber frem til udgangen af sæsonen. Han tager over mandag. Midlertidig cheftræner Hayden Mullins vil derfor være at finde på sidelinjen, når Watford lørdag møder Crystal Palace.

Ansættelsen af Pearson sker, efter at Watford søndag fyrede Quique Sánchez Flores. Spanieren havde kun ført holdet til 8 point i 14 ligakampe i denne sæson.

Englænderen bliver Watfords tredje cheftræner i år. Quique Sánchez Flores nåede kun at indtage posten i ti kampe, efter at han i september tog over efter landsmanden Javi Gracia.

Nigel Pearson har senest stået i spidsen for belgiske Oud-Heverlee Leuven. Han har tidligere blandt andet ad to omgange været manager i Leicester. I 2013/14-sæsonen førte han Kasper Schmeichel og co. til oprykning til Premier League.

Han var selv aktiv fra 1981 til 1998, hvor Pearson optrådte for Shrewsbury Town, Sheffield Wednesday og Middlesbrough.

Watford tabte i midtugen til Nigel Pearsons tidligere arbejdsgiver Leicester og har derfor 8 point efter 15 kampe på 20.-pladsen i Premier League.

/ritzau/

Annonce
Nyheden på Watfords hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];