Annonce
Esbjerg

Pres på skraldespandene i julen: Esbjerg Kommune tilbyder tilkøbsordning til ekstra affald

Hvis det kommer til at knibe med pladsen i skraldespanden til jul, kan du komme af med en ekstra sæk restaffald for 30 kroner. Arkivfoto . Arkivfoto
For 30 kroner kan du købe dig til en ekstra affaldssæk, hvis der er pladsproblemer i den koksgrå spand til restaffald.

Esbjerg Kommune: Julen varer længe, og skaber meget affald. I hvert fald kan gavebånd, slikpapir og udtjent nytårskrudt hurtigt skabe pladsproblemer i skraldespanden til restaffald. Særligt nu, hvor Esbjerg Kommune har ændret tømningsfrekvensen, så den koksgrå skraldespand kun tømmes én gang hver anden uge hos alle de husholdninger, der har fået udleveret en spand til madaffald.

Derfor slår kommunen nu på tromme for deres tilkøbs-ordning, hvor man for 30 kroner kan komme af med en ekstra sæk affald.

- Kniber det en gang imellem med pladsen i skraldespanden til restaffald, så har vi løsningen. Det er særligt relevant i julen, hvor vi har tradition for at lægge ekstra pres på skraldespandene, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V).

Annonce

Sådan gør du

Ordningen har eksisteret længe, men er kun sjældent blevet brugt. Derfor fik den sidste år en digital overhaling, så den bliver lettere at anvende.

Den nye digitale løsning er bygget op omkring et betalingskode-system. Betalingen kan klares med enten sms, mobilepay eller dankort, hvorefter man får tilsendt en kode, som man skriver på sækken, der stilles ud ved siden af skraldespanden. Så tager skraldemændene sækken med, næste gang de tømmer spande på adressen.

Er man ikke til digitale løsninger, kan man også fortsat købe mærkater til en ekstra sæk i en række fysiske udsalgssteder som for eksempel bemandede biblioteker, bemandede borgerservicecentre samt udvalgte tankstationer og dagligvarebutikker.

- Alternativt er man jo også altid velkommen til at køre for eksempel gavepapir, gavebånd og blød folie på genbrugspladsen, hvor det skal afleveres i beholderen til småt brændbart, siger Søren Heide Lambertsen.

Det nye system

Send en SMS med teksten ”Esbjerg” til 1204. Det koster 30 kroner plus sms-takst. Du vil efterfølgende modtage en kode, som du så skriver på sækken, der stilles ud ved siden af skraldespanden før næste tømning.

Det er også muligt at købe en kode med mobilpay/dankort via www.esbjerg.dk/ekstraaffald eller hos flere fysiske salgssteder som Q8-tanken på Storegade i Bramming, Min Købmand i Hunderup, Superbrugsen i Tjæreborg eller hos Mandø Brugs.

Koden eller mærkatet kan kun benyttes én gang og skal anvendes inden for 30 dage. Tjenesten gælder kun i Esbjerg Kommune.

Ekstra-sækken må højest veje 10 kilo og skal kunne håndteres af én person. Sækken skal lukkes forsvarligt og må ikke indeholde spidse genstande.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Afsløring: Læs her hvem vi holder med til kommunalvalget

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Erhverv For abonnenter

Lokal virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Haderslev

Indsamling til Hjertegaven: Nu kan du danse i den gode sags tjeneste

Esbjerg For abonnenter

Millionfabrik med flere eksplosionsbrande i bagagen har kurs mod Esbjerg

Esbjerg

Tre nye vigespor vækker opsigt: Første gang en landmand selv betaler for kommunal infrastruktur ved sin gård

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Herrehåndbold

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur

Kulturprisen er tilbage med kendt revyskuespiller i dommerkomitéen: Du kan være med til at finde årets vinder

Tønder For abonnenter

Tønders store industrivirksomheder hårdt ramt af corona-krisen: Dumper ned ad Top1000-liste

Kultur

"Onkel"-instruktør Frelle Petersen vil røre os igen i ny film om sorg - modtageren af JydskeVestkystens kulturpris klar til at udpege ny vinder i 2022

Annonce