Annonce
Kultur

Økonomisk hårdt presset biograf får vigtig håndsrækning: - Der faldt en kæmpe sten fra mit hjerte

Mette Balsby, leder af Nicolai Bio, har grund til at smile, for kulturudvalget har besluttet at imødekomme hendes ansøgning om ekstra hjælp, der er opstået i kølvandet på coronakrisen. Arkivfoto: Søren Gylling
Det så truende ud for Nicolai Bio, men en stor regning bliver nu betalt af Kolding Kommune. Redningsaktionen vækker også glæde hos Det Danske Filminstitut.

Kolding: Selv om gæsterne endnu ikke er vendt retur, er der noget at glæde sig over hos Nicolai Bio, som drives af foreningen Film6000. Biografen modtager nemlig 330.000 vitale støttekroner fra kulturudvalget. Det har politikerne besluttet på udvalgets seneste møde.

Pengene er højst velkommen i biografen, hvor man har et stort hul i økonomien, fordi man gennem lang tid ikke har modtaget husleje fra biografbygningens lukkede café. Tilskuddet dækker de manglende forbrugsomkostninger fra cafeen i hele 2020, samt manglende husleje og forbrugsomkostninger i 1. og 2. kvartal i 2021.

- Der er faldet en kæmpesten fra mit hjerte, siger biografdirektør Mette Balsby som en umiddelbar kommentar til bevillingen.

Annonce


Vi er en utrolig taknemmelig forening, skal jeg hilse og sige. Det betyder virkelig meget for de frivillige, at de nu ved, at vi også vil være her i fremtiden.

Mette Balsby, Nicolai Bio


- Vi er en utrolig taknemmelig forening, skal jeg hilse og sige. Det betyder virkelig meget for de frivillige, at de nu ved, at vi også vil være her i fremtiden. Jeg har også talt med Det Danske Filminstitut, som glæder sig over, at vi har så visionære politikere i Kolding, at de vil sikre en kunstbiograf, der ikke blot er til glæde for Kolding, men som rent faktisk er kunstbiograf for hele det sydjyske område, siger Mette Balsby.

Vi har pengene

Ud over biografen var der også ekstraordinære tilskud fra kulturudvalget til Kolding Mandskor, Godset, Dr. Dorothea Teatret og Landbomuseet, som alle står med økonomiske udfordringer på grund af corona, som ikke kan dækkes af de almindelige hjælpepakker fra staten.

- Lige nu har vi pengene stående, så vi rent faktisk har mulighed for at hjælpe, og så skal vi også gøre det, hvilket der heldigvis var enighed om i udvalget, siger Jesper Elkær (Samarbejdspartiet), som er formand for kulturudvalget.

Risikerer I at få flere tilsvarende ansøgninger?

- Ja, det gør vi, selv om vi ikke har flere ansøgninger liggende i øjeblikket. Vi vil helst bruge vores penge på nye initiativer, men når vi har uforbrugte midler, så vil vi meget gerne hjælpe nogle af de kulturtilbud, vi gerne vil værne om her i kommunen, siger Jesper Elkjær.

De fem ansøgninger har et samlet budget på 600.000, og der står omkring en million kroner på kulturudvalgets særlige corona-pulje. Den er nu reduceret til 400.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce