Annonce
KIF Kolding

Presset på likviditeten: KIF Kolding-regnskab i plus efter aktieoverdragelse

Covid19-restriktioner har ramt håndbolden hårdt, og selskabet bag KIF Kolding er påvirket i både dette og det kommende årsregnskab. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
- Overskuddet skyldes en ekstraordinær post, siger KIF-bestyrelsesformand Gunnar Fogt om klubbens regnskab, der viser et overskud, fordi der er solgt ud af aktier i Skybox-selskab.
Annonce

HÅNDBOLD: Det har sjældent været forbundet med store overskud at drive en håndboldforretning, og med coronaens indtog er det kun blevet vanskeligere for de klubber, der i forvejen kæmpede en hård kamp med at få forretningen til at hænge sammen.

Blandt disse er KIF Kolding, hvor selskabet bag håndboldligaklubben fredag præsenterede årsregnskabet for 2019/20.

Årsregnskab 2019/20

Nøgletallene i årsregnskabet 2019/20 for KIF Håndbold Elite A/S

Overskud på 1,7 millioner kroner

Omsætning på 10,6 millioner kroner

Egenkapital er 3,9 millioner kroner

Regnskabet viser et overskud på, men det skyldes først og fremmest en indtægt, der ikke kommer igen.

- Overskuddet skyldes en ekstraordinær post, siger bestyrelsesformand Gunnar Fogt til JydskeVestkysten.

Klubben har solgt ud af aktier i det såkaldte Skybox-selskab, og i sagens natur kan den indtægt kun fremskaffes en enkelt gang.

Derfor påpeger bestyrelsesformanden også, at selskabet bag håndboldligaklubben stadig er under stort økonomisk pres.

- Vi er presset på likviditeten, siger Gunnar Vogt.


Vi er presset på likviditeten.

Gunnar Fogt, KIF-bestyrelsesformand


- Det er tungt.

Han henviser til, at coronaens indtog i foråret har ændret forudsætninger for dansk elitesport markant.

Håndboldligaen blev afbrudt, og KIF Kolding gik lige som alle andre klubber glip af store indtægter fra de kampe, der blev aflyst - særligt entréindtægter.

Disse udfordringer vil også spille ind på næste års regnskab. Klubberne må kun lukke 500 mennesker ind i hallerne. Når spillere, stab, frivillige og medier er fraregnet, er der omkring 400 pladser tilbage.

KIF Koldings salg af sæsonkort frem mod indeværende sæson gik totalt i stå, da det stod klart, at der ikke må komme tusindvis af tilskuere i hallen.

Store besparelser og eftergivelse af gæld

KIF Kolding har gennem de seneste sæsoner gennemført en række store besparelser, hvoraf nogle er slået igennem i regnskabet.

Desuden har en række velvillige kreditorer eftergivet gæld i millionstørrelsen.

"Bag regnskabstallene gemmer sig også den kendsgerning, at KIF Kolding har gennemført en lang række besparelser på driften, ligesom regnskabet også er påvirket positivt af, at klubben har fået eftergivet en række gældsposter", hedder det i en pressemeddelelse fra klubben udsendt kort efter den ordinære generalforsamling fredag eftermiddag.

I sommer blev en samlet spillertrup bedt om at gå 40 procent ned i løn. Besparelsen på lønningerne kommer først til udtryk i regnskabet for 2020/21.

I pressemeddelelsen appellerer bestyrelsesformanden til, at omverdenen bakker op om klubben for at sikre den fortsatte drift.

- Det regnskab, vi fremlægger, dækker perioden fra den 1. juli 2019 til den 30. juni 2020, og én ting er jo regnskabet for sidste sæson. Lige nu står vi i en vanskelig periode med fortsat corona, som præger alle dele af samfundslivet og i høj grad sætter begrænsninger for sporten. Derfor har vi stadig brug for en stor hånd fra sponsorerne, de frivillige og alle andre, der kan og vil bidrage med at bevare og udvikle KIF Kolding, som er et af de stærkeste sportsbrands i Danmark, siger Gunnar Fogt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce