Annonce
Billund

Prikken havde sin første kunde klokken 9.05 - resten lod vente på sig

Jette Kring har stativerne fulde - af vintertøj og tilbud. Foto: Lise Nørgaard
Tøjbutikken Prikken i Vorbasse åbnede mandag morgen klokken 9 - efter to måneders nedlukning. Glæden var stor, og forventningen om, at kunderne nok først kommer lidt hen ad vejen, holdt stik.

Vorbasse: Tøjstativerne stod fyldte og klar udenfor tøjbutikken Prikken i Vorbasse til morgen. Der var sat hvide skilte med nedsatte priser på vintersweaterne.

- Der var engang, hvor vi satte varerne lidt ned, alt efter hvad der blev solgt. Det er der ikke tid til i år. Det får fuldt skrald fra begyndelsen, så vi kan komme af med det, lød det fra indehaver Jette Kring, der er glad for genåbningen.

- Det var dejligt at kunne sætte stativerne ud her til morgen, konstaterer hun, der dog har været i butikken næsten dagligt under nedlukningen.

Annonce
Jette Kring (th) og hendes mor, Jenny Larsen, i butikken klar til at tage imod kunderne. Visiret er på plads - og det er vigtigt for Jette, for hun har haft besøg af en sælger - for efterhånden lang tid siden - der nogle dage efter ringede til hende og fortalte, at han var blevet testet positiv for Covid-19. Foto: Lise Nørgaard

- Lige i begyndelsen havde jeg nogle tvivl om, hvad jeg måtte og ikke måtte, og jeg havde nogle fridage, men i februar er der faktisk ikke gået én dag, hvor der ikke har været nogle, der har ringet eller skrevet og er kommet forbi efter nogle ting, fortæller Jette Kring, der for første gang i 30 år - lige på nær det år, hvor hun var på barsel - fik holdt fri mellem jul og nytår.

Fortsætter med online-salg

Jette Kring havde ingen forventning om, at butikken ville blive bestormet mandag morgen -snarere tværtom.

- Det er ikke i de første dage, hvor vi får allermest travlt. Der kommer først til at ske noget hen  på ugen - tror vi, siger Jette Kring, der mandag samarbejdede med sin mor, Jenny Larsen, der startede butikken for 38 år siden.

Tirsdag kommer den medarbejder tilbage, der har været sendt hjem på lønkompensation.


Jeg tror, folk venter lidt med at komme ud, fordi de tror, at alle andre kommer ud nu.

Jette Kring, butiksejer, Prikken


At komme i gang igen er dejligt for Jette, der undervejs også har holdt et par live-aftener.

- Jeg tror faktisk, det er noget, jeg vil blive ved med, for måske kan jeg fange nogle, der ikke er så gode til at komme i butikken og få nogle nye kunder på den måde, siger Jette Kring, der ikke kun tænker muligheden som en måde at komme af med knaldtilbud på.

- Jeg tænker også, jeg vil bruge det til at vise nogle nyheder frem, siger hun, der ikke tidligere har prøvet lives på Facebook.

- Så det hele var meget spændende.

Annonce

Ikke tid til at gå i byen

Det er i det hele taget en spændende tid at drive butik i:

- Det er svært - også fremadrettet. Folk må stadig ikke mødes ret mange ad gangen. Der er ingen, der skal i byen, og konfirmationerne i foråret ser ud til at blive flyttet, så det gå-i-byen-tøj, vi plejer at sælge i april og maj ser heller ikke ud til at blive aktuelt i år, siger Jette Kring.

Sidste år tænkte hun, at pandemien ville være ovre på dette tidspunkt.

Jette Kring glæder sig til at tage i mod kunderne, selvom det ikke bliver lettere at drive butik i en lille by på landet med covid-19. Foto: Lise Nørgaard

- Her må vi nok sande, at vi er blevet klogere, påpeger Jette Kring, der tidligere lavede en del arrangementer om aftenen og skulle have gennemført fem af slagsen i efteråret med 25-30 deltagere.

- Det blev i stedet til tre hyggeaftner med 14 personer, siger Jette Kring, der kæmper videre.

- Vi har nok at se til med at tage i mod nye varer, og vi får en del hjem i denne tid, men generelt er jeg begyndt at købe lidt mindre hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Byggetilladelserne var allerede givet: PFA er tavs om fremtiden for planlagte højhuse i 15 etager

Leder For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om beskæringen af kurser for musikalske talenter

Annonce