Annonce
Esbjerg

Prinds og Prindsesse elsker livet som vintercampister i Ribe

Det specialkonstruerede fortelt hos Pia og Claus Prinds fra Odense holder fint på varmen trods adskillige minusgrader udenfor, da JydskeVestkysten besøger de garvede vintercampister fra Odense.

60 campingvogne står igennem vinteren fast hos Ribe Camping. Det er vintercampister, der nyder halvårets kolde, våde vejr fra et fortelt, og slapper af med gåture til Ribe og ved Vadehavet.

RIBE: Kondensen samles nederst i de bløde ruder lige der, hvor frostgrader og snevejr møder den buldrende varmeovn i det specialkonstruerede fortelt hos Prindsen og Prindsessen. De to vintercampister fra Odense bruger hver eneste vinterweekend hos Ribe Camping, og har gjort det fire vintre i træk.

- Vi ser ingen grund til at tage andre steder hen. Her er total afslapning. Vi går en tur til Ribe hver lørdag og noget af det bedste her er det forhold, man får til andre campister, siger Pia og Claus Prinds, der har fået øgenavne af campingpladsens ejer.

Falder helt sammen

- Vi kan mærke forskellen, hvis vi er hjemme i weekenden. I Ribe lader vi op og gør klar til at tage på arbejde, for er vi derhjemme, så er der altid noget at lave, siger de, og roser pladsens gode forhold. For som vintercampist skal der være gode forhold. Ellers bliver det surt. I lighed med vinternaboen Lars Jensen og frue fra Horsens har de vogne med central- og gulvvarme, og begge benytter de det store ord om de hvide weekender.

- Det er vores første år som vintercampister. Og den frihed, der er, når jeg kommer her hver fredag gør bare, at jeg falder helt sammen. Jeg nyder det bare. Slapper af. Det er frihed i ordets bogstaveligste forstand, siger Lars Jensen, mens også et forbipasserende par fra Kolding forsøger at beskrive pladsens særlige vinterstemning.

- I aftes var vi ved Kammerslusen og så ud over havet mod Esbjerg, der snart ligner Manhattan. Og derhjemme siger vi, at det er dårligt vejr, når det sner. Her er det jo bare hyggeligt, fordi vi er midt i naturen, siger de, inden de igen tøffer videre ud i snevejret hos Ribe Camping.

Annonce
Hver efterår og vinterår holder campingvognen på sin faste plads i Ribe, og det har den gjort i fire år.
Vintercamping
Livet som vintercampist kan være smukt, stille og hyggeligt.
Vintercamping

Vintercamping i Ribe

Hos Ribe Camping fortæller ejer Sanne Stammose, at man har omkring 60 campingvogne stående i vintermånederne.


  • Vintercampister har campingvogn stående fra efterår til forår, og er på camping i næsten hver weekend.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce