Annonce
Esbjerg

Prinds og Prindsesse elsker livet som vintercampister i Ribe

Det specialkonstruerede fortelt hos Pia og Claus Prinds fra Odense holder fint på varmen trods adskillige minusgrader udenfor, da JydskeVestkysten besøger de garvede vintercampister fra Odense.

60 campingvogne står igennem vinteren fast hos Ribe Camping. Det er vintercampister, der nyder halvårets kolde, våde vejr fra et fortelt, og slapper af med gåture til Ribe og ved Vadehavet.

Annonce

RIBE: Kondensen samles nederst i de bløde ruder lige der, hvor frostgrader og snevejr møder den buldrende varmeovn i det specialkonstruerede fortelt hos Prindsen og Prindsessen. De to vintercampister fra Odense bruger hver eneste vinterweekend hos Ribe Camping, og har gjort det fire vintre i træk.

- Vi ser ingen grund til at tage andre steder hen. Her er total afslapning. Vi går en tur til Ribe hver lørdag og noget af det bedste her er det forhold, man får til andre campister, siger Pia og Claus Prinds, der har fået øgenavne af campingpladsens ejer.

Falder helt sammen

- Vi kan mærke forskellen, hvis vi er hjemme i weekenden. I Ribe lader vi op og gør klar til at tage på arbejde, for er vi derhjemme, så er der altid noget at lave, siger de, og roser pladsens gode forhold. For som vintercampist skal der være gode forhold. Ellers bliver det surt. I lighed med vinternaboen Lars Jensen og frue fra Horsens har de vogne med central- og gulvvarme, og begge benytter de det store ord om de hvide weekender.

- Det er vores første år som vintercampister. Og den frihed, der er, når jeg kommer her hver fredag gør bare, at jeg falder helt sammen. Jeg nyder det bare. Slapper af. Det er frihed i ordets bogstaveligste forstand, siger Lars Jensen, mens også et forbipasserende par fra Kolding forsøger at beskrive pladsens særlige vinterstemning.

- I aftes var vi ved Kammerslusen og så ud over havet mod Esbjerg, der snart ligner Manhattan. Og derhjemme siger vi, at det er dårligt vejr, når det sner. Her er det jo bare hyggeligt, fordi vi er midt i naturen, siger de, inden de igen tøffer videre ud i snevejret hos Ribe Camping.

Hver efterår og vinterår holder campingvognen på sin faste plads i Ribe, og det har den gjort i fire år.
Vintercamping
Livet som vintercampist kan være smukt, stille og hyggeligt.
Vintercamping

Vintercamping i Ribe

Hos Ribe Camping fortæller ejer Sanne Stammose, at man har omkring 60 campingvogne stående i vintermånederne.


  • Vintercampister har campingvogn stående fra efterår til forår, og er på camping i næsten hver weekend.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce