Annonce
Udland

Prins Andrew vil fritages for officielle forpligtelser

Toby Melville/Reuters

Prins Andrew siger, at hans forbindelse til afdøde Jeffrey Epstein skaber "omfattende forstyrrelser".

Annonce

Storbritanniens prins Andrew meddeler, at han har bedt om at blive fritaget for officielle forpligtelser på ubestemt tid.

Den 59-årige prins Andrew siger, at hans forbindelse til en dømt sexforbryder - nærmere bestemt den afdøde finansmand Jeffrey Epstein - skaber "omfattende forstyrrelser" for kongefamiliens arbejde.

I en erklæring siger han, at han har den dybeste sympati for Epsteins ofre.

Prins Andrew, som er blevet voldsomt kritiseret for et interview om sin rolle i Epstein-skandalen, siger, at han træder tilbage fra sine officielle pligter på ubestemt tid.

Prinsen, der er dronning Elizabeth II's anden søn, havde særlige forbindelser til Epstein, som var anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger.

Finansmanden hængte sig selv i sin celle i Manhattan Correctional Center i august.

- Selvfølgelig er jeg parat til at bidrage med hjælp til enhver myndighed, som måtte ønske det, siger prinsen med henblik på den igangværende efterforskning af det netværk, som Epstein havde opbygget.

I weekenden forklarede den britiske prins sig for første gang i sagen over for BBC.

Efterfølgende har flere kommunikationseksperter beskrevet interviewet som decideret "katastrofalt".

De mener, at prins Andrews forklaringer viser mangel på dømmekraft. Derudover viste hans udtalelser ikke empati over for Epsteins ofre, hed det.

Flere velgørenhedsorganisationer og initiativgrupper, som støttes af prins Andrew, har meddelt, at de ikke længere ønsker at have ham som protektor - eller at de i hvert fald vil tage deres relationer til prinsen op til fornyet overvejelse.

To ansatte i det fængsel, hvor Epstein blev fundet død i august, er netop blevet sigtet i forbindelse med hans død.

De to ansatte var på arbejde den nat, Epstein tog livet af sig selv. Tilsyneladende holdt de to ansatte ikke tilstrækkeligt godt øje med den indsatte, der afventede en omfattende retssag.

Anklagerne kunne have sendt ham i fængsel i op mod 45 år.

Epsteins selvmord har været omgærdet af flere konspirationsteorier, da han havde været på venskabelig fod med USA's præsident, Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton samt prins Andrew.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Flertal bakker op om isolationskrav ved indrejse: Organisation spår konsekvenser for virksomheder

Kolding

Helt nyt kviktest-center åbner på mandag morgen: De ansatte er ved at blive uddannet til at pode

Annonce