Annonce
Sydjylland

Prins Henrik testet negativ for coronasmitte

Prins Joachims yngste søn, den tiårige prins Henrik, fik vejrtrækningsproblemer i Paris, hvor familien bor til dagligt. Han er nu blevet behandlet på Rigshospitalet. Her ses prinsen bagved sin far og til højre hans storebror prins Felix under Copenhagen Historic Grand Prix' åbningsreception på Københavns Rådhus i 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Prins Henrik fik vejrtrækningsproblemer i Paris, og familien valgte at tage til Danmark for at få behandling.

Prins Joachim og prinsesse Maries søn, prins Henrik, er blevet undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis.

Prins Henrik blev desuden undersøgt for coronavirus. Testen var negativ, oplyser kongehuset.

Rigshospitalet har gennem flere år fulgt prins Henriks tilstand, og parret valgte derfor at søge hjælp på Rigshospitalet, da drengen fik vejrtrækningsproblemer.

Parret og deres to børn bor til daglig i Paris, hvor prinsesse Marie er født og opvokset. Hele familien opholder sig nu på Amalienborg.

Frankrig er hårdt ramt af coronavirus. I alt er 19.856 personer bekræftet smittet med coronavirus i landet.

Familien flyttede til Paris i sommer, da prins Joachim skulle tage en militæruddannelse. Prinsen er optaget på den højest rangerede lederuddannelse i det franske militær. Uddannelsen foregår på École Militaire i Paris og strækker sig fra september sidste år til sommeren 2020. Der er undervisning seks af ugens syv dage, og derfor flyttede familien - prinsesse Marie og børnene - den tiårige prins Henrik og den otteårige prinsesse Athena - med til den franske hovedstad, hvor børnene går i international skole.

Annonce

Gratis uddannelse

Prinsen blev inviteret med af den franske forsvarsminister i forbindelse med den franske præsident Emmanuel Macrons statsbesøg i Danmark sidste år. Der optages kun 30 udvalgte officerer - hovedsageligt franskmænd - på uddannelsen, som til gengæld er gratis.

Prins Joachim har i forvejen en nær tilknytning til Frankrig. Hans far, prins Henrik var franskmand, og familien har ofte været på ferie i landet. Prinsen mestrer også det franske sprog. Som 14-årig blev han og kronprins Frederik sendt på kostskolen École des Roches i Normandiet. Det skete i perioden 1982 til 1983.

/Ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce