Annonce
Sydjylland

Prins Joachim besøger prins Nikolai på Varde Kaserne

Da prins Nikolai begyndte på Hærens Sergentskole stod den blandt andet på eksercits i pauserne, mens der blev udleveret udrustning og udstyr. PR-foto

I anledning af, at Hærens Sergentskole på Varde Kaserne fylder 108 år, og det samtidig er 30 år siden, at prinsen blev befalingsmand i hæren, vil prins Joachim besøge Varde Kaserne.

Varde: Hærens Sergentskoles 108 års fødselsdag bliver fejret med et besøg af prins Joachim og prinsesse Marie.

I anledningen af fødselsdagen vil sergentskolen opstille til parade, og prinsen vil inspicere denne. Det er samtidig på sergentskolen, at prins Joachims ældste søn prins Nikolai gør tjeneste, mens han er i gang med den toårige løjtnantuddannelse.

- Det er en stor ære, at D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie vil være med til at fejringen af vores årsdag. Her på sergentskolen ser vi frem til besøget, siger chefen for Hærens Sergentskole, oberstløjtnant Peter Nielsen i en pressemeddelelse.

Prins Nikolai begyndte sin tjeneste på Varde Kaserne d. 1. august og vil de næste to går gennemgå uddannelsen som reserveofficer. De første seks måneder skal bruges på Varde Kaserne, inden turen går til Oksbøllejren, hvor han skal gennemføre resten af sin uddannelse.

- Vi er alle spændte. Vi har ikke haft kongelige før. Det giver en anderledes opmærksomhed, sagde kaptajn og presseofficer, Martin Hillmann, da prins Nikolai begyndte på Varde Kaserne.

På Varde Kaserne har man desuden besluttet, at der ikke skal være nogen forskel på, om man er prins eller ej. Derfor er prins Nikolai blandt andet flyttet ind på 12-mandsstuen med sine soldaterkammerater. Derudover har Varde Kaserne bestemt, at prinsen ikke vil være åben for pressen, mens han gør tjeneste i Varde.

- Vi er dus med ham, og han hedder prins Nikolai. Des-formen er for langt væk fra dagligdagen, fortalte Martin Hillmann.

Annonce

Det er en stor ære, at D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie vil være med til at fejringen af vores årsdag. Her på sergentskolen ser vi frem til besøget.

Chefen for Hærens Sergentskole, oberstløjtnant Peter Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];