Annonce
Indland

Prins Joachim får flot uddannelse og stærkt netværk

Prins Joachim får mere end bare ny, militær viden med hjem fra sit Paris-ophold. Det vurderer seniorforsker fra Center for Militære Studier.

Centerleder blåstempler den uddannelse, som prins Joachim er optaget på. Vigtigt med franske forbindelser.

Det er ikke en hvilken som helst militær uddannelse, som prins Joachim påbegynder ved École Militaire i Paris til september.

Det fastslår Henrik Ø. Breitenbauch, der er leder af Center for Militære Studier ved Københavns Universitet.

- Der er ingen tvivl om, at det er et fornemt forløb, han skal igennem.

- Det er en forberedende uddannelse på vejen mod at blive general, og den bygger på stærke, franske militærtraditioner.

- Og så tror jeg da, at det kan være sundt for en prins at komme ud blandt andre militæruddannede, der interesserer sig mere for det faglige end for, om man tilfældigvis er kongelig, siger seniorforskeren.

Han peger på, at prinsen foruden det militærfaglige vil få andre ting med hjem i bagagen, når uddannelsesforløbet er afsluttet til næste sommer.

- Man skal ikke undervurdere vigtigheden af, at han vil få et netværk blandt højtstående, franske militærfolk og blandt kommende franske beslutningstagere.

- Vi har brug for en stærkere forbindelse til Frankrig i en turbulent tid, hvor vi blandt andet oplever ustabile forhold både i Europa og især i Afrika.

- Og i den forbindelse spiller personlige forbindelser og det faktum, at han taler fransk, ikke nogen uvæsentlig rolle, siger Henrik Ø. Breitenbauch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce