Annonce
Haderslev

Prins Joachim inviterede til pragtfuld dag i naturen

Det var koldt og tåget, da deltagerne i kongejagten ankom til Linnetskovgård. Foto: Jacob Schultz.

Stemningen var forventningsfuld og uhøjtidelig, da prins Joachim bød velkommen til den årlige kongejagt i vestsønderjyske skove og plantager.

Humøret var højt og stemningen uhøjtidelig, da 18 jægere klokken otte onsdag morgen samledes til den årlige kongejagt i Sønderjylland. Blandt deltagerne var en godsejer, en slotsejer, flere direktører, to skovridere samt andre personligheder fra Sønderjylland. Og så naturligvis værten - Hans Kongelige Højhed Prins Joachim.

Da to jagthornsblæsere, Per Tækker og Hans Peder Trans, havde blæst til parole ved Linnetskovgård syd for Arnum, tog prins Joachim ordet.

- God morgen, mine damer og herrer, og velkommen. Jeg håber, at tågen snart vil forføje sig, og at vi vil få en pragtfuld dag i naturen, sagde prinsen til jægerne, som stod i en pæn bue med deres jægerhatte i hånden.

Herefter fortalte kongelig jægermester, Jens Bjerregaard Christensen, om jagtens forløb og gav anvisninger, som jægerne skulle følge undervejs. Jagten foregik i Lovrup Skov, Renbæk Plantage og Varming Plantage. Efter endnu en salut fra jagthornsblæserne satte deltagerne sig ind i de biler, som skulle køre dem ud til det første jagtsted.

Annonce

Deltagerlisten

De deltog i kongejagten:Prins Joachim, godsejer Hans Henrik Algreen-Ussing, Tirsbæk ved Vejle, slotsejer Svend Brodersen, Gram, direktør Lars C.H. Engel, Haderslev, gårdejer og direktør Christian Jebsen, Løjt, borgmester Henrik Frandsen, Tønder, direktør Peter Okholm, Okholm Lighting i Tønder, direktør Bo Michelsen, Tønder, formand for BDN, Hinrich Carsten Jürgensen, Tinglev, borgmester Hans Peter Geil, Haderslev, bestyrelsesformand for Schackenborg Fonden, Per Have, Sønderborg, direktør i Schleswig-Holsteinischen Landesforsten, Tim Scherer, seniorredaktør Stig Sylvest, Tønder, direktør i Naturstyrelsen, Peter Ilsøe, oberst Uffe Holstener-Jørgensen, Figther Wing Skrydstrup, skovrider Inge Gillesberg, Naturstyrelsen Sønderjylland, skovrider Bent Rasmussen, Naturstyrelsen Sønderjylland, og kongelig jægermester Jens Bjerregaard Christensen.

Prins Joachim var som de øvrige deltagere i godt humør og havde forventninger til en god dag i naturen. Foto: Jacob Schultz.

Gamle kendinge

billeInden jagtselskabet kørte af sted, fik JydskeVestkysten en kommentar fra prins Joachim om hans forventninger til dagen.

- Er det en særlig glæde for Dem at holde kongejagt i Sønderjylland?

- Ja, det er altid pragtfuldt at være på jagt i Sønderjylland, hvor der er flere gode arealer at holde jagt på. Og så møder jeg både nye jægere og flere gamle kendinge, så det er dejligt. Vi har jo flere kongejagter i Danmark, og jeg holder altid den i Sønderjylland, sagde prins Joachim.

Jagten sluttede ligeså traditionelt, som den begyndte. Med paraden, hvor de nedlagte dyr lå på rad og række og blev vist frem for jægerne. Før jagten gik i gang, sørgede kongelig jægermester Jens Bjerregaard Christensen dog for, at der ikke blev lagt et for stort pres på jægerne.

- Det gør ikke noget, hvis nogle af Jer ikke skyder noget, men det ser selvfølgelig bedst ud, hvis der ligger en række dyr til paraden, sagde han.

En varm kop kaffe på en kold dag. Borgmester H.P. Geil får en god snak med nogle af de øvrige jægere. Foto: Jacob Schultz.
Alt er klar til en god og hyggelig kongejagt, konstaterer prins Joachim og kongelig jægermester Jens Bjerregaard Christensen. Foto: Jacob Schultz.
Skovrider Inge Gillesberg og slotsejer Svend Brodersen, Gram Slot, vender et par ting, inden de begynder på jagten. Foto: Jacob Schultz.
Direktør Lars Engel havde taget camouflagedragt på. Foto: Jacob Schultz.
Det var en mørk og tågefyldt morgen ved Linnetskovgård. Foto: Jacob Schultz.
Prins Joachim bød velkommen til kongejagten, som han en gang hvert år holder i forskellige skove i Sønderjylland. Foto: Jacob Schultz.
Snakken og stemningen var munter og uhøjtidelig før jagten. Foto: Jacob Schultz.
Prins Joachim fik hilst på alle delrtagere under morgenkaffen. Her snakker han med Hinrich Jürgensen. Foto: Jacob Schultz.
Der var god stemning til kongejagten. Foto: Jacob Schultz.
Der var god stemning til kongejagten. Foto: Jacob Schultz.
Der var god stemning til kongejagten. Foto: Jacob Schultz.
Det lunede med noget levende ild på den kolde morgen. Foto: Jacob Schultz.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce