Annonce
Varde

Prins Joachim og prinsesse Marie besøger Varde Kaserne til august

Varde får besøg af den kongelige familie. Fra venstre ses prinsesse Marie, prinsesse Athena, prins Nikolai, prins Henrik, prins Felix og prins Joachim. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Prins Nikolai møder den 1. august ind på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne for at påbegynde den toårige uddannelse som reserveofficer. Prins Joachim og prinsesse Marie besøger skolen den 15. august.

Varde/Oksbøl: Når Hærens Sergentskole den 1. august tager imod et nyt hold elever, der begynder den nye toårige løjtnantuddannelse, så er det med et royalt strejf. For blandt de 35 elever, der først skal gennemføre den seks måneder lange sergentuddannelse, er prins Nikolai. Søn af grevinde Alexandra og prins Joachim.

Allerede den 15. august i forbindelse med Hærens Sergentskoles fødselsdag får skolen besøg af prins Joachim og prinsesse Marie. Det ser oberstløjtnant og chef for Hærens Sergentskole Peter Nielsen frem til.

- Det gør vi noget specielt ud af, når vi nu får næste generation af royale ind efter kronprins Frederik og prins Joachim, siger Peter Nielsen.

At prins Nikolai har valgt at tage den nye uddannelse til løjtnant, er lige, hvad skolen og især Hæren har brug for. For siden omlægningen af officersuddannelsen til en mere akademisk uddannelse har det knebet med rekrutteringen af officerer.

- Det giver uddannelsen et boost. Det skal vi udnytte. Men vi skal give prinsen fred og ro til uddannelse, siger Peter Nielsen.

Det skal prins Nikolai

Den nye og genfødte løjtnantuddannelse tager to år. Man skal have en gymnasiel uddannelse for at gå til optagelsesprøve.De første seks måneder foregår på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne. Der er udnævnelsesparade på Torvet i Varde den 22. februar.

Den 1. marts begynder prins Nikolai og de andre sergenter på hold 2 på løjtnantbasisuddannelse i Oksbøllejren. Derefter skal prins Nikolai det sidste år uddanne to hold af værnepligtige.

Prins Joachim er selv oberstløjtnant af reserven og har flere gange været i Oksbøl. Blandt andet i fjor til Nordic Tank Challenge. Prins Joachim var i 1989-90 selv delingsfører for en kampvognseskadron ved Prinsens Livregiment. Arkivfoto: John Randeris

Gå i byen

På Varde Kaserne fra 1953 er det første gang, at en kongelig bliver en del af kasernelivet. Og prins Nikolai vil ifølge presseofficer og kaptajn Martin Hillmann ikke få særbehandling.

­- Prinsen behandles på lige fod med alle andre. Han skal have samme oplevelse af at være soldat, stå i kø og få lov til at gå i byen i Varde, siger Martin Hillmann.

Han er sikker på, at de op mod 500 ansatte på Varde Kaserne vil rette ryggen og byde prinsen velkommen med åbne arme.

- Det betyder noget for os, at vi får noget historie på kasernen. Det er et nyt kapitel, at Varde Kaserne bliver forbundet til Kongehuset, siger Martin Hillmann.

Han fortæller i øvrigt, at prins Nikolaj har været gennem en to dage lang optagelsesprøve hos Forsvarets Rekruttering i Ballerup. Han gennemførte en personlighedstest, skrive- og planlægningsopgaver, styrke- og løbetest, helbredsvurdering, gruppeprøver og en psykologisk test.

Prins Nikolai kommet til at bo på 12-mands-stuer. Når han efter seks måneder er udnævnt til sergent, skal han videre til Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøllejeren for at gennemgå løjtnantbasisuddannelse på fire måneder.

Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Forventer kæmpe efterspørgsel: Stender Gruppen på vej med yderligere 220 boliger

Tønder For abonnenter

Gunner har bøvlet med kommunen i over fire år: Nu er stengærde alligevel ikke til fare for trafikken

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Kultur

Det bliver Suspekt: Kløften er klar med fire nye navne

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Varde

En stor mand med charme – og et kvantum kynisme

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Sønderborg For abonnenter

Efter møgår: Pressesky modekoncern tjener igen styrtende med penge

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

Annonce