Annonce
Sønderborg

Prins Joachim på kongejagt i Nørreskoven

18 skytter og et større jagtselskab var hele onsdag på jagt i Nørreskoven, hvor prins Joachim holdte sin årlige kongejagt.

NØRRESKOVEN: Hundene gør højt af forventning, mens Prins Joachims jagtselskab er samlet på Naturskolen Nordals i Nørreskoven. 18 jægere deltager i hans årlige kongejagt. Blandt deltagerne er Claus og Hans Otto Ewers fra Brdr. Ewers, Jørgen Mads Clausen fra Danfoss, Per Have, formand for Bitten og Mads Clausens Fond samt gårdejer og direktør Christian Jebsen fra Løjt.

Inden parolen går i gang fortæller kongelig jægermester Jens Bjerregaard Christensen, hvad selskabet vil gå efter på dagens jagt.

- Det er jo et dejligt område at gå på jagt i, og vi vil gå efter dåvildt, råvildt, kronvildt og ræv. Og så tager vi også gerne en mårhund og et vildsvin, men det er der jo ikke rigtigt her på Als, siger jægermesteren.

Ni pressefolk fra lokale og landsdækkende medier er mødt op for at dække jagten.

- Jeg glæder mig til at se, hvad naturen har at byde på. Vejrudsigten er det mindst lovende, biotopen er det mest lovende. Hvad der skal ligge på paraden er op til de damer og herrer, siger prins Joachim, inden den kongelige jægermester ridser reglerne omkring jagten og sikkerheden op.

Det er første gang siden 1997, at kongehuset har udnyttet sin jagtret i Nørreskoven.

- I slutningen af 90'erne faldt bestanden af råvildt voldsomt. Men i dag har vi tre typer vildt, og der er mange af dem. Det gør skoven til et interessant jagtområde. Man skal huske, at vi gør det for at holde bestanden sund. Det er spænende at kongehuset kommer og holder jagt her, det kan kun være godt for området, siger Andreas Hermann fra Naturstyrelsen.

Vejrudsigten er det mindst lovende, biotopen er det mest lovende.

Prins Joachim
Prins Joachim og kongelig jægermester Jens Bjerregaard Christensen er klar til jagten.
18 skytter fra Sønderjylland var inviteret til jagten.
Den kongelige jægermester fortæller deltagerne om reglerne og sikkerhed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce