Annonce
Sydjylland

Prins Joachim sælger stort ud af sine gård-aktier

Prins Joachim ejer nu 20-25 procent mod tidligere 33-50 procent af aktierne i De 5 Gaarde A/S, hvor han samtidig er protektor sammen med sin kone, Prinsesse Marie, som han her ses sammen med foran Schackenborg Slot. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard

Prins Joachim har solgt ud af sin private aktieandel af det private selskab De 5 Gaarde A/S, som er det kommercielle samarbejde mellem Schackenborg Slot og fire andre godser og gårde i Danmark. Aktieandelen på mellem 10 og 15 procent er overtaget af Schackenborg Fonden.

Schackenborg: Prins Joachim har endnu en gang solgt ud af arvesølvet.

I kølvandet på salget af Schackenborg Slot for tre år siden har han nu solgt ud af sine aktier i det private selskab De 5 Gaarde A/S, som prins Joachim var med til at stifte i 2001 i et kommercielt samarbejde mellem Schackenborg Slot, Frijsenborg, Wedellsborg, Constantinsborg og Gyllingnæs, der begyndte at markedsføre og sælge sine fælles produkter i 2005.

Ved salget af Schackenborg Slot i 2014 for 100 millioner kroner til Schackenborg Fonden, som Danfoss, Ecco- og Lego-familien står bag, valgte prins Joachim at beholde sin personlige andel af ejerskabet i netop De 5 Gaarde. Her har han været hovedaktionær i selskabet med en andel på 33-50 procent af aktierne, mens de to andre hovedaktionærer har været familien Holch Povlsen og Lensgreve Bendt Wedell.

Aktieandelen på sandsynligvis 33 procent af aktierne er nu nedbragt til et ejerskab af De 5 Gaarde på 20-25 procent, fremgår det af nye oplysninger fra Erhvervs- og Selskabsregistret. Det fremgår af de samme registreringer, at det er netop Schackenborg Fonden, der også købte Schackenborg Slot af Prins Joachim og prinsesse Marie, der har overtaget aktieposten på 10-15 procent. Hvad Schackenborg Fonden har betalt prins Joachim for aktierne, fremgår ikke af Erhvervs- og Selskabsregistret.

De 5 Gaarde og Schackenborg Fonden

De 5 Gaarde A/S, som er et salgs- og indkøbssamarbejde mellem Schackenborg, Frijsenborg, Wedellsborg, Constantinsborg og Gyllingnæs, ejes af familien Holch Povlsen, lensgreve Bendt Wedell, Schackenborg Fonden og prins Joachim, der sammen med sin kone, prinsesse Marie, også er protektor for samarbejdet.De 5 Gaarde har eksisteret siden 2001, og de første produkter fra samarbejdet mellem de fem godser og gårde kom på hylderne i 2005.

Schackenborg Fonden blev oprettet i 2014 og stiftet prins Joachim, Bitten og Mads Clausens Fond, Ecco Holding og Ole Kirks Fond med prins Joachim og prinsesse Marie som protektorer.

Den nye fond overtog Schackenborg Slot i 2014 fra prins Joachim.

Stifterne betalte dengang i alt 113 millioner kroner i forbindelse med etableringen af Schackenborg Fonden, og heraf indskød prins Joachim 13 millioner kroner svarende til værdien af den folkegave, der blev givet til Schackenborg i 1995.

Schackenborg Fondens formål er at bevare Schackenborg Slot som en af Sønderjyllands vigtigste historiske ejendomme.

Pengetank på 7,6 millioner

Det seneste regnskab fra De 5 Gaarde A/S viste selskabets hidtil dårligste resultat med et beskedent overskud efter skat på blot 70.923 kroner. Selskabets pengetank, som prins Joachim altså stadigvæk er medejer af, er dog stadig stor med en egenkapital på 7,6 millioner kroner.

Heller ikke Schackenborg Fonden havde et godt regnskab sidste år, da tallene viste, at fonden sidste år havde et underskud på knap 2,8 millioner kroner. I seneste regnskabsperiode, der løb over 18 måneder fra 2014-2015, var der ligeledes et underskud på knap 670.000 kroner.

Prins Joachim og prinsesse Marie er fortsat protektorer for Schackenborg Fonden.

Annonce
Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Esbjerg

Motorvej spærres helt: Politiet efterforsker mistanke om stenkast efter uhyggelig hændelse

Navne For abonnenter

Den ene søn er født i Bruxelles, den anden i London: Verdensmanden Erik har repræsenteret Danmark i 31 år

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Esbjerg For abonnenter

Eks-EfB’er fik en idé: Nu lancerer sønnen og hans ven satsning med rabatkuponer på telefonen

Sønderborg

TV-program gæster flere lokale oplevelser: Kan du sætte pris på Als?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Varde For abonnenter

Farlig flytning gik over al forventning: Lis synes bare, at hendes nye bosted er fantastisk

Vejen

En verdensstjerne kom forbi: Fodbold har rykket ledige unge i Vejen

Annonce