Annonce
Sydjylland

Prins Joachim-selskab tjente blot 70.923 kroner

Trods sin exit fra Schackenborg er Prins Joachim stadig medejer og bestyrelsesmedlem i salgs- og indkøbssamarbejdet De 5 Gaarde A/S, som i 2016-regnskabet præsenterer sit hidtil dårligste resultat siden starten i 2004 med et overskud efter skat på blot 70.923 kroner. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017

2016 blev det hidtil dårligste år for selskabet De 5 Gaarde A/S, som Prins Joachim trods afskeden med Schackenborg Gods stadig er medejer af. Med et overskud på blot 70.923 kroner leverede firmaet sit dårligste resultat nogensinde.

De 5 Gaarde: Det bliver ikke fra sit selskab De 5 Gaarde A/S, at Prins Joachim skal finansiere et liv i sus og dus.

Selskabet, som han trods sin exit fra Schackenborg stadig er medejer af og bestyrelsesmedlem i, leverer nemlig sit dårligste resultat nogensinde siden starten i 2004.

Det netop offentliggjorte regnskab viser nemlig et beskedent overskud efter skat på blot 70.923 kroner for De 5 Gaarde A/S, der er et salgs- og indkøbssamarbejde mellem Schackenborg, Frijsenborg, Wedellsborg, Constantinsborg og Gyllingnæs. Forrige år havde selskabet et overskud efter skat på 308.182 kroner.

De 5 Gaarde A/S ejes af familien Holch Povlsen, Lensgreve Bendt Wedell og Prins Joachim, og da Prins Joachim tilbage i 2014 sagde farvel til Schackenborg, var det hans eget ønske, at han fortsat skulle være medejer af virksomheden.

I regnskabet oplyses det samtidig, at der hverken er udbetalt vederlag til direktionen eller bestyrelsen, som Prins Joachim er medlem af.

Bestyrelsen anser årets resultat for tilfredsstillende.

Fra ledelsesberetningen i regnskabet for De 5 Gaarde, som Prins Joachim er medejer af.

Regnskab fra De 5 Gaarde A/S

De 5 Gaarde A/S, som er et salgs- og indkøbssamarbejde mellem Schackenborg, Frijsenborg, Wedellsborg, Constantinsborg og Gyllingnæs, har netop aflagt regnskab.

Tallene for 2016 er således med tallene for 2015 i parentes:

Bruttofortjeneste 3,1 mio. kr. (3,0 mio. kr.)

Overskud efter skat: 70.923 kroner (308.182 kroner)

Egenkapital: 7,6 mio. kr. (7,5 mio.kr.)

De 5 Gaarde A/S er stiftet i 2004.

Prins Joachim er stadig medejer af selskabet, hvor han også sidder i bestyrelsen sammen med Troels Holch Povlsen, Lensgreve Bendt Wedell og Per Have.

Pengetank på 7,6 millioner

Da selskabet startede sin forretning tilbage i 2004, var det ud fra tanken om, at alle råvarer skulle komme fra ejerkredsens egen jord og markedsføres sammen.

Trods årets magre overskud i forhold til tidligere år anser bestyrelsen, som Prins Joachim er en del af, årets resultat for tilfredsstillende, og virksomheden regner med et resultat for 2017, der er på samme niveau som i år.

Selskabets oplyste bruttofortjeneste er på 3,1 millioner kroner mod knap 3,0 millioner kroner i 2015. Selskabets pengetank er stadig stor med en egenkapital på 7,6 millioner kroner.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fnat-ramte Dagmar vred sig i smerte i over et år uden at blive sendt til hudlæge: Nu får omstridt plejehjem og læger kritik for svigt af 90-årig

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Kultur For abonnenter

Hitler kaldte kendt slesvigsk kunstner "et svin" - alligevel tiggede han nazisterne om at komme ind i varmen: Anmelder giver ny bog om Nolde seks stjerner

Annonce