Annonce
Sydjylland

Prins Nikolai vil hjem til Syd- og Sønderjylland: Ønsker militæruddannelse i Varde

Prins Nikolai bliver student til sommer. Herefter ønsker han at starte på Hærens Sergentskole i Varde. Arkivfoto: Martin Sylvest/Scanpix
Annonce

Prins Nikolai må siges at have en stærk tilknytning til Syd- og Sønderjylland.

Prinsen boede en stor del af sin opvækst på Schackenborg Slot i Møgeltønder, hvor han blandt andet gik i Møgeltønder Børnehave.

I et e-mail-interview med ugebladet Tæt På har den royale sønderjyde nu besvaret en række spørgsmål om sin fremtid. Og det tyder på, at prinsen snart vender tilbage til Syd- og Sønderjylland.

- Efter min gymnasieuddannelse er min plan at påbegynde en toårig reserveofficer-uddannelse på Hærens Sergentskole i Varde, skriver prins Nikolai til bladet.

Blå bog


  • Hans Højhed Nikolai William Alexander Frederik kom til verden den 28. august 1999 på Rigshospitalet i København.
  • Han er prins til Danmark og greve af Monpezat. Dronningens ældste barnebarn er søn af Prins Joachim og Grevinde Alexandra af Frederiksborg.
  • Prinsen boede de første år af sit liv på Schackenborg Slot i sønderjyske Møgeltønder, men i forbindelse med forældrenes skilsmisse skiftede prins Nikolai adressen i Møgeltønder ud med en i hovedstaden.
  • Han startede i 2004 i børnehaveklassen på Krebs Skole, hvor han gik til og med niende klasse. I 2014 startede prinsen i tiende klasse på kostskolen Herlufsholm, hvor han i øjeblikket går i 3.G på skolens gymnasium.
Annonce

Går i familiens fodspor

Prins Nikolai er altså i øjeblikket i færd med en gymnasieuddannelse, og til sommer får han efter planen sin studentereksamen fra Herlufsholm.

Herefter ønsker prinsen at gå i flere familiemedlemmers fodspor ved at tage en uddannelse på Hærens Sergentskole.

Skolen var tidligere placeret i Sønderborg, og her blev både kronprins Frederik og Nikolais far, prins Joachim, uddannet i 1980'erne.

Annonce

Vil ikke være model

Prins Nikolai blev 18 år i fjor og modtager derfor som den første prins i mere end 100 år ikke længere apanage.

Derfor skal prinsen tjene sine egne penge, og senest er han blevet booket som model flere gange.

For nylig dukkede han op under modeugen i London, hvor han gik på catwalken til modegiganten Burberrys show. Siden er det kommet frem, at han har modtaget træning af Scoop Models, og at han snart også vil være model for det danske tøjmærke Won Hundred.

Modelkarrieren vil prinsen dog lægge på hylden til fordel for en retur til Syd- og Sønderjylland.

Reserveofficer-uddannelsen


  • Hærens toårige reserveofficer-uddannelse kræver en gymnasial uddannelse men ikke, at man tidligere har været værnepligtig.
  • Efter to års uddannelse vil prins Nikolai være løjtnant af reserven. En stilling, der kan bruges til enten en videre karriere i forsvaret eller en løsere tilknytning, hvor man har job og uddannelse ved siden af enkelte militære opgaver i løbet af året.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce