Annonce
Kolding

Prinsen overrakte pris på Innovationsfabrikken

"Så er der også lidt til at hænge på kontoret", sagde Prins Joachim, da han overrakte diplomet til direktør for innovation Flemming Eriksen og adm. direktør Søren Elisiussen, begge Liftup A/S. Forinden havde de modtaget murstens-skulpturen, som er skabt af kunstneren Thorbjørn Bechmann. Foto: John A. Petersen

For første gang blev Dansk Industris Iniatiativpris uddelt i Kolding. Den opgave tog Prins Joachim sig af.

Kolding: 400 erhvervsfolk måtte op at stå på kommando, da de mandag var til heldags-konference på Innovationsfabrikken. De rejste sig af respekt for Prins Joachim, der ankom for at uddele Dansk Industris Initiativpris 2018. Den skulle gives til en af landets små- eller mellemstore virksomheder, der var konferencens omdrejningspunkt.

Prinsen medgiver, at som tidligere selvstændig er han optaget af de udfordringer, som små og mellemstore virksomheder må løfte for at klare sig i en verden, der konstant forandrer sig.

- Men først og fremmest synes jeg, det er motiverende at høre, hvad virksomhederne gør for at klare sig i konkurrencen. Vi skal selvfølgelig juble over de store virksomheder, vi har i Danmark, men det er også drønspænende at følge de mindre, der er rygraden i vores erhversliv, fortæller prinsen.

Interessen betyder, at prinsen nu gennem flere år har takket ja til at uddele Initiativprisen. I år foregik det for første gang i Kolding, og prinsen ankom som lovet til overrækkelsen, selv om hans far søndag blev indlagt på sygehus. Prins Joachim fortalte dog efterfølgende til de fremmødte journalister, at han skal ind og besøge sin far.

- Han er indlagt, som I ved, og så må vi nu afvente diverse prøver. Så jeg ved sådan set ikke mere end andre, når det drejer sig om, hvad han fejler, fortalte prinsen.

Annonce

Har du en plan?

Spørgsmålet "Har du en plan?" var overskriften for konference i Kolding. Spørgsmålet blev stillet til de 400 deltagere fra små - og mellemstore virksomheder, som var i fokus på konferencen. Målet var at klæde de mindre virksomheder på til at klare vanskelige opgaver som bl.a. at sammensætte en professionel bestyrelse og imødegå globale forandringer.Konferencen holdes en gang om året sammen med uddelingen af Initiativprisen.

Vi er stolte

Da havde han kort forinden overrakt Initiativprisen til den nordjyske virksomhed Liftup, der arbejder med hjælpemidler.

Liftup får prisen for at sætte æstetik, design og sikkerhed i højsædet, og det sker på en måde, der ikke er hverdagskost, når det gælder hjælpemidler. Virksomheden fremstiller hjælpemidler, som udover at være funktionelle også ser pæne ud i et dagligdags miljø, til blandt andre mennesker med handicap, Det kan dreje sig om en trappe, der kan forvandles til kørestolslift, og om en batteridreven løftestol, som kan hjælpe en person, der er faldet, op fra gulvet til næsten stående stilling på få minutter.

- Vi er utrolig stolte af at modtage DI's Initiativpris. Vi ser det som en anerkendelse af vores arbejde med at skabe lige muligheder for alle gennem innovativ og æstetisk velfærdsteknologi til mennesker, der for eksempel er bevægelseshæmmede, siger adm. direktør Søren Elisiussen, Liftup A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce