Annonce
Sønderborg

Prinsesse Benedikte åbner ny genforenings-udstilling på slottet

Prinsesse Benedikte deltager i åbningen på Sønderborg Slot. Arkivfoto: Kim Holm
Næste uge åbner Sønderborg Slot sin mest ambitiøse udstilling og største satsning siden 1970'erne. Udstillingen handler om Sønderjylland siden genforeningen.
Sønderborg: Fredag den 17. januar åbner den nye udstilling '100 år med Danmark – Sønderjylland siden genforeningen', og det bliver med kongelig deltagelse. Det er nemlig prinsesse Benedikte, som forestår den officielle åbning af den nye udstilling på Sønderborg Slot.
Åbningsarrangementet sker fredag eftermiddag, hvor inviterede deltager i den officielle åbning. Programmet for åbningen indeholder blandt andet taler ved Museum Sønderjylland, musikalsk underholdning med sanger Rikke Thomsen, rundvisning og sønderjysk kaffebord for de inviterede gæster.
Sønderborg Slot er lukket den 17. januar for besøgende, men ønsker man at se prinsesse Benedikte, kan interesserede stå ved et markeret område uden for slottet, når hun ankommer 13.50.
Udstillingen er støttet af A.P. Møller Fonden og er den hidtil mest ambitiøse og største satsning siden 1970'erne på Sønderborg Slot. I fem rum på 450 kvadratmeter tager udstillingen publikum gennem 100 års grænselandshistorie.

I det første rum er det mellemkrigstiden 1920-1939, som er i fokus, i næste rum rammer man anden verdenskrig og besættelsen, hvor man kan se en rekonstrueret Nimbus-motorcykel med Madsenmaskinkanon, et vejskilt med skudhuller fra 9. april og en dør gennemhullet af gestapos maskinpistoler.

Et rum sætter fokus på efterkrigstiden med industri, grænsekontrol og grænsehandel, toldere og smuglere.

Det sidste rum, Det særligt Sønderjyske, handler om det, der samler. Her oplever publikum Mojn-turistkampagner, kunstnere, som har sunget på sønderjysk, ringridning og det sønderjyske kaffebord.

Udstillingen kan opleves af alle fra den 18. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce