Annonce
Regionalt

Prinsesse Benedikte fik rundvisning på Flensborg Avis

Sportsredaktionen var første stop under prinsesse Benediktes rundvisning i Flensborg Avis' redaktionslokaler.
Flensborg Avis fik fredag besøg af prinsesse Benedikte, der nysgerrigt spurgte ind til avisens historie og hverdag under en rundvisning.

Flensborg. Flaget er hejst, den røde løber er rullet ud og høje ståborde er dækket med hvide og røde duge.
Fredag var Flensborg Avis særligt pyntet. I anledning af avisens 150 års jubilæum sidste år og desuden årets 100 års-jubilæum for grænsedragningen mellem Danmark og Tyskland fik Flensborg Avis besøg af prinsesse Benedikte. Hun var interesseret i at lære Flensborg Avis bedre at kende. - Jeg kan fortælle rigtig længe, men vi har desværre ikke tid til at gå hele historien igennem, sagde Jørgen Møllekær, chefredaktør på Flensborg Avis kort efter prinsessens ankomst. Den store rundvisning var planlagt for prinsessen, og som enhver skoleklasse, der får rundvisning på avisen, blev prinsesse Benedikte først introduceret til avisen historie – denne eftermiddag dog i udvalgte nedslagspunkter.

Udvalgte medarbejdere havde forberedt en præsentation af deres arbejde på avisen. Først gik turen forbi sportsredaktionen, hvor sportsredaktør Ruwen Möller stod klar til at tage imod prinsessen.

- Det er det mest farverige lokale på avisen, sagde Jørgen Møllekær, idet prinsessen trådte ind i lokalet. Merchandise i form af t-shirts, halstørklæder, medaljer og pokaler fylder vægge og hylder.

- Det er da morsomt, syntes prinsesse Benedikte og Ruwen Möller fortalte: - Alt det, du ser her, er gode minder for os. Det har vi fået med hjem fra forskellige sportsbegivenheder.

Annonce

Layouter besøget

Inde i redaktionssekretariatet sad redaktionssekretær May-Britt Petersen og layoutede dagens avis, der, som læseren allerede er bekendt med, fortæller om prinsessens besøg i Flensborg.
- Kunne De ikke finde noget mere interessant, spurgte prinsesse Benedikte humoristisk, mens May-Britt Petersen forsvarede, at prinsessens besøg bestemt er værd at have med i morgendagens avis.

- Måske må vi få en avis tilsendt, spurgte prinsessen, og chefredaktør Jørgen Møllekær bekræftede straks. Økonomidirektør Thorsten Kjärsgaard viste prinsessen rundt i trykkeri og produktion, hvor luftfugteren og de store trykmaskiner bidrog med en konstant baggrundslarm. Trykker Torben Due viste sammen med kollegaen Thomas Schwierz, hvordan de sætter de store papirruller ind i trykværket.


Der er gode grunde til at samles i dag. Flensborg Avis kunne sidste år fejre 150 års jubilæum, og vi er midt i genforeningsåret. Markeringen af jubilæet blev i år anderledes, end vi havde forestillet os. Det er dejligt, at vi har mulighed for at fejre det lidt.

Lisbet Buhl


- Så er vi klar til at trykke dagens avis, sagde Torben Due, hvorefter prinsessen interesseret spurgte ind til, hvad tid avisen går i trykken.

Annonce

En lille fejring

Rundvisningen endte i avisens atriumgård, hvor gæster og medarbejdere stod klar ved de høje ståborde. Blandt gæsterne var formænd og forvaltningschefer inden for mindretallets organisationer. Solen bagte ned i gården, og generalkonsul ved Dansk Generalkonsulat, Kim Andersen, hjalp prinsessen på plads i skyggen.

- Der er gode grunde til at samles i dag. Flensborg Avis kunne sidste år fejre 150 års jubilæum, og vi er midt i genforeningsåret. Markeringen af jubilæet blev i år anderledes, end vi havde forestillet os. Det er dejligt, at vi har mulighed for at fejre det lidt, sagde tilsynsrådsformand på Flensborg Avis, Lisbet Buhl, der bød forsamlingen velkommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce