Annonce
Sønderborg

Prinsesse Benedikte til sønderjysk udstilling på Sønderborg Slot

Prinsesse Benedikte prøvede det interaktive spil 'Taj en kach'. Foto: Timo Battefeld
Prinsesse Benedikte åbnede fredag eftermiddag Sønderborg Slots nye udstilling '100 år med Danmark - Sønderjylland siden Genforeningen', som er slottets største satsning siden 1970'erne.

Sønderborg: Der var stillet op til sønderjysk kaffebord på Sønderborg Slot fredag eftermiddag, da Museum Sønderjylland åbnede sin nye udstilling '100 år med Danmark - Sønderjylland siden Genforeningen'. Prinsesse Benedikte havde sagt ja til at åbne udstillingen og lagde ud med et 'mojn' i sin tale.

- Sønderjylland har altid fyldt meget i min familie. Det er ingen hemmelighed, som et elsket feriested om sommeren, men også som en landsdel som kong Frederik IX og dronning Ingrid var meget engageret i. Det kom til at præge mine søstre og jeg. Mine årlige ophold i Sønderjylland gør, at jeg har haft mulighed for at stifte bekendtskab med sønderjyske traditioner som ringridning og det sønderjyske kaffebord. Det er derfor en oprigtig glæde for mig at bese og åbne udstillingen om Sønderjylland gennem 100 år, sagde prinsesse Benedikte.

Hun blev vist rundt i udstillingen, som fylder fem rum på Sønderborg Slot, af Carsten Porskrog Rasmussen, der er enhedsleder for historie. Prinsessen tog sig god tid til at bese udstillingen, inden det sønderjyske kaffebord ventede i gobelinsalen.

Sønderjylland har altid fyldt meget i min familie. Det er ingen hemmelighed, som et elsket feriested om sommeren, men også som en landsdel som kong Frederik IX og dronning Ingrid var meget engageret i. Det kom til at præge mine søstre og jeg. Mine årlige ophold i Sønderjylland gør, at jeg har haft mulighed for at stifte bekendtskab med sønderjyske traditioner som ringridning og det sønderjyske kaffebord.

Prinsesse Benedikte.

Stor dag for museet

Den nye udstilling på Sønderborg Slot er den mest ambitiøse og den største satsning på slottet siden 1970'erne. Det er A.P. Møller Fonden, der har doneret pengene til udstillingen, der har kostet flere millioner.

- Det er en vigtig del af Museum Sønderjylland at bidrage til fejringen af Genforeningen. Derfor er det en stor dag for museet at åbne så stor en udstilling, hvor der er lagt et kæmpe arbejde i. Det er det største projekt i årtier. Den her udstilling er hjerteblod for museet, sagde Henrik Harnow, der er direktør for Museum Sønderjylland.

Udstillingen handler om tiden efter Genforeningen: Mellemkrigstiden, anden verdenskrig og efterkrigstiden. Det sidste rum sætter fokus på det særligt sønderjyske som dialekt, kagebord og ringridning. Der mange genstande i udstillingen samt minibiografer, spillene 'Fang en smugler' og 'Taj en kach' samt en interaktiv Twittervæg med tweets fra kendte og ukendte mennesker samt gæsterne.

Da prinsesse Benedikte havde set udstillingen roste hun Carsten Porskrog Rasmussen for udstillingen.

- Det er en meget flot udstilling, sagde hun.

Udstillingen kan ses af offentligheden fra lørdag den 18. januar.

Den sønderjyske sangerinde Rikke Thomsen spillede under åbningen. Foto: Timo Battefeld
Prinsesse Benedikte havde sagt ja til at åbne udstillingen på Sønderborg Slot. Foto: Timo Battefeld
Henrik Harnow, direktør for Museum Sønderjylland, Simon Møberg Torp, bestyrelsesformand, blomsterpigen Signe Herreborg Rasmussen og borgmester Erik Lauritzen tog imod prinsessen. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce