Annonce
Esbjerg

Pris til lokal lærer for at inddrage erhvervslivet i undervisning på SDU

Tove Brink hædret med særpris. PR-foto
Tove Brink modtager én af de årlige priser for særlig indsats med at inddrage erhvervslivet undervisningen.

Esbjerg: Hvordan skaber man de bedste rammer for et godt samspil med samfundets omgivelser?

Det ser det ud til, at lektor Tove Brink fra Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi på SDU har fundet svaret på.

Hun er i år modtager af Det Samfundsvidenskabelige Fakultets særpris for samspil med omgivelser.

Tove Brink underviser i faget ”Strategy and Competition”, og hun modtager prisen for sin inddragelse af erhvervslivet i undervisningen, hvor der samarbejdes med fire virksomheder i form af live cases. Her skal de studerende løse konkrete udfordringer ved brug af fagets teorier og modeller.

- Jeg er overrasket over at modtage undervisningsprisen, men er samtidig meget glad for at modtage den anerkendelse af mit arbejde, der ligger i prisen. Det er positivt, at vi har kunnet udvikle et godt samspil med omgivelserne i Esbjerg, siger Tove Brink i en pressemeddelelse.

Annonce

Virkelighedsnær læring

Det er ikke kun de studerende, der tager ved lære af undervisningsforløbet. Det gør virksomhederne også.

- Oplægget til at være en aktiv del af undervisningen er blevet godt modtaget af en lang række virksomheder. Ikke kun fordi de får nogle friske unge mennesker med nye tilgange til at analysere deres udfordringer og en god kontakt til potentielle nye medarbejdere, men også fordi mange virksomheder gerne vil bidrage til udvikling af vores studerende, uddyber Tove Brink.

Udover hæderen for særprisen for samspil og omgivelser modtager Tove Brink en tildeling på 20.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce