Annonce
Aabenraa

Pris uddelt: René Faaborg fra Hjordkær hyldet for sit engagement

Allan Niebuhr (lys skjorte) overrakte årets landdistriktspris til René Faaborg fra Hjordkær tirsdag aften i Ravsted. Foto: Aabenraa Kommune

Ravsted: Årets Landdistriktspris 2018 i Aabenraa Kommune er gået til René Faaborg fra Hjordkær. Prisen blev uddelt tirsdag aften 4. december ved et møde i Ravsted Forsamlingsgaard, hvor det fælles udviklingsråd for lokalsamfund i Aabenraa Kommune holdt julemøde for lokalråd og borgerforeninger.

Prisen uddeles af det fælles udviklingsråd, som på baggrund af indstillinger nominerer tre kandidater, som de øvrige lokalråd og borgerforeninger i kommunen kan stemme på. Ud over René Faaborg var Stigruppen Tinglev samt ildsjælene Jens Aage Hansen og Hans Peter Heinsen fra Ravsted nomineret til prisen.

René Faaborg fik prisen for det store lokale engagement og samarbejde med de unge, han yder i Hjordkær. Sammen har de skabt et samlingssted for de unge til glæde for hele lokalsamfundet.

René Faaborg og hans projekt viser, hvad lokale frivillige kræfter kan, når ildsjæle går forrest og får andre med, som det hedder i begrundelsen for prisen.

René Faaborg var indstillet af Hjordkær Lokalråd. Med prisen følger 10.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Uddannelser jagter mænd

Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce