Annonce
Varde

Ingen plads til skideballer: Prisbelønnet kok hos Høfde4 forklarer sin succes

Den 25-årige køkkenchef og kok på restaurant Høfde4 i Hvidbjerg Strand Feriepark, Kristian Corell, vil hellere lede sit køkken ved at gå forest i stedet for at skælde ud. Det har bl.a. indbragt restauranten en førstepris til Campsite Award. Privatfoto
Kok og køkkenchef på Høfde4, Kristian Corell, leder sit køkken ved at gå forrest, og det har han gjort med succes.

Blåvand: Køkkenchef og kok på Hvidbjerg Strand Ferieparks restaurant Høfde4, Kristian Corell tilskriver bl.a. sin ledelsesfacon, at restauranten, der har to års fødselsdag, sidste år vandt førstepladsen i kategorien Gastronomi.

- Havde min chef råbt og skreget af mig som kokkeelev, havde jeg nok selv gjort det samme den dag i dag, men det gør jeg ikke. Mit personale skal se mig som én af dem. Derfor skal jeg gå forrest og vise dem vejen – ikke gå bagved og sparke dem,” siger Kristian Corell, i en pressemeddelelse.

Hvor mange kokkeelever er vant til kæft, trit og retning, oplevede Kristian Corell frie rammer og tillid. Han har derfor ikke blot lært at få det bedste frem i råvarer, men også i mennesker – og dét har på blot to år ført til succes for brasseriet Høfde4.

Annonce
Der skal mod til at skabe gourmet-mad og så nytter det ikke noget at forlange kæft-trit-og-retning siger kok og køkkenchef på Restaurant Høfde4, Kristian Corell. Privatfoto

Ingen skideballer

Spisestedet, der ligger på Danmarks første og eneste 6-stjernede camping- og ferieresort, Hvidbjerg Strand Feriepark, fejrer 2 år her i juni – og Kristian Corell har siden første dag haft til opgave at glæde smagsløgene hos forventningsfulde gæster.

- Som køkkenchef skal jeg jo sørge for, at vi holder niveauet, og dét gør jeg netop ved at inddrage mit personale og inspirere dem til at udfordre status quo. På den måde sikrer jeg mig, at de ikke blot yder deres bedste, men også er glade og føler sit hørt og værdsat, for jeg kan ikke undvære mit team.

I sine knapt fire år som kokkeelev på den tidligere restaurant Justesen i Varde var han under vingerne på Jacob Justesen – en stjernekok, som var stor modstander af strikse normer og skideballer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce