Annonce
Vejen

Prisen for indsamling af affald kan snart stige

Umiddelbart foran indgangen til Vejen Bibliotek er der opstillet fire såkaldte undergrundscontainere, hvoraf den ene kan blive taget i brug til madaffald. Her er det Ole ”Kran” fra miljøvirksomheden Marius Pedersen, som er i færd med at tømme en af containerne. Foto: Søren Dippel
Et skifte fra dieseldrevne til nye gasdrevne renovationsbiler vil kunne øge renovationsafgiften med 25 kroner. Eldrevne biler vil kunne øge afgiften med 200 kroner.
Annonce

Vejen Kommune: Ifølge et EU-direktiv skal alle kommuner senest 2023 begynde at indsamle madaffald. Samtidig kan prisen for indsamling af affald blive dyrere, end i dag.

Indsamlingen af henholdsvis dagrenovation og genbrug skal i udbud igen 1. marts 2021, og som noget nyt skal renovatører også give tilbud på alternativer til dieseldrevne biler – for eksempel gas.

De renovationsbiler, som i øjeblikket bruges i Vejen Kommune, kører på diesel. Gasbiler skal ikke tankes oftere end dieselbiler, men tankningen går langt hurtigere end eldrevne renovationsbiler. Som det er i dag, skal eldrevne bilers batteri oplades eller skiftes efter cirka 100-150 kilometers kørsel.

- Udviklingen af lastbiler med elmotor tyder i øjeblikket på, at der kan gå mange år, før de bliver et konkurrencedygtigt alternativ, siger formanden for Udvalget for teknik og miljø, Vagn Sørensen.

Han oplyser, at i mindst 15 danske kommuner er gasdrevne renovationsbiler allerede taget i brug.

Annonce

To todelte beholdere

Vejens nabokommune, Esbjerg, vil skifte til gasdrevne biler fra 2020. Her har man i Esbjerg vurderet, at skiftet fra diesel til gasdrevne biler vil øge renovationsbidraget med 25 kroner, hvorimod et skifte til eldreven biler vil øge renovationsbidraget med 200 kroner.

- Vi må forvente en tilsvarende stigning i renovationsbidraget, hvis vi i Vejen Kommune skifter til gasdrevne biler, siger Vagn Sørensen.

Han understreger dog, at vi først vil kende de endelige priser i forbindelse med udbuddet I 2021

Fremover vil indsamlingen af dagrenovation, madaffald, restaffald og genbrug blive udbudt i én og samme kontrakt med en varighed på seks år.

Det er to år længere, en de nuværende kontrakter, som Vejen Kommune har indgået med renovatør Marius Pedersen.

Når Vejen Kommune går i gang med også at indsamle madaffald, vil der blive indført todelte affaldsbeholdere for alle énfamiliesboliger. De skal fortsat have to affaldsbeholdere stående – en todelt til henholdsvis madaffald og restaffald og en todelt til genbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce