Annonce
Aabenraa

Prisen stiger: Arwos skruer prisen for vandforbruget op

Masser af nye klimasikringer i form af nye og større kloakrør har betydet, at Arwos nu øger prisen på vandforbruget. Arkivfoto: Arwos

Forsyningsselskabet sætter priserne for vandforbruget en kende op for at undgå gældsposter i fremtiden. Mange investeringer er brugt på klimatilpasning.

Aabenraa: 2,50 kroner per kubikmeter.

Så stor er den stigning, som Arwos indfører for vandforbruget - vandafledningsbidraget - fra næste år.

Stigningen er den første i fem år og skyldes, at forsyningsselskabets bestyrelse har en klar strategi om ikke at optage lån til nye investeringer.

- Vi skal ud og renovere flere kloakprojekter for at undgå nedslidning. Men bestyrelsen har en strategi om at undgå låneoptag, for ellers ender vi med store gældsposter de kommende år, forklarer direktør for Arwos, Christian Udby og fortsætter:

- Derfor sætter vi i stedet taksten en smule op. 2,50 kroner kommer for en gennemsnitlig familie i Aabenraa Kommune, der forbruger omkring 80 kubikmeter vand om året, til at betyde en prisstigning på cirka 200 kroner, fortæller Christian Udby.

Annonce

2,50 kroner kommer for en gennemsnitlig familie i Aabenraa Kommune, der forbruger omkring 80 kubikmeter vand om året, til at betyde en prisstigning på cirka 200 kroner.

Direktør i Arwos, Christian Udby

Færre millioner

De seneste år har Arwos investeret i omegnen af 70 millioner kroner til blandt andet klimasikring af nye kloakker rundt om i kommunen. Det beløb bliver i 2018 mindre, tilføjer Christian Udby.

- Vi kommer til at investere for 65 millioner kroner i det nye år. Serviceniveauet vil dermed stadig være højt, og samtidig gør vi alt for at holde vores takster lave. Jeg synes, at vi i bestyrelsen er ansvarsbevidst, men det koster lidt at undgå store udgifter i fremtiden, siger han.

Kommunens teknik- og miljøudvalg har onsdag godkendt det takstblad, som Arwos har fremsendt.

- Det er op til os som myndighed at tjekke, om alle ændringer er lovlige og velbegrundet. Detaljerne sørger bestyrelserne i Arwos selv for, men hovedtrækkene skal igennem os. Og der kan jeg blot konstatere, at udvalget har godkendt det nye takstblad, fortæller formand Bent Sørensen (V).

Vandafledningsbidraget stiger for at nedbringe den årlige gældsættelse. Takster på renovation og genbrug er uændrede, fremgår det i takstbladet. Det samme gælder taksterne for deponi.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce