Annonce
Esbjerg

Prisvinder: Det er skønt at gøre en forskel

Thomas Hestehave med sine to drenge Alfred på otte år og Gustav på seks år. Præmien på de 10.000 kroner skal bruges på en stor grillfest med andre frivillige i Hjerting IF. Privatfoto.
36-årige Thomas Hestehave er blevet kåret til årets bedste træner på DGI's fodboldskoler i år. Han er til daglig træner for de to hold, hvor hans egne drenge spiller i Hjerting IF, og det frivillige arbejde falder ham helt naturligt.
Annonce

Esbjerg: Danmarks bedste fodboldskoletræner under DGI bor i Hjerting og hedder Thomas Hestehave.

Det har han fået det håndgribelige bevis på i form af en check på 10.000 kroner til en grillfest for holdet bag fodboldskolen og en pokal. Det er første gang, prisen uddeles, og det sker i et samarbejde mellem DGI og Bauhaus.

Det er en blanding af passion for fodbold og lysten til at engagere sig og hjælpe andre, der driver Thomas Hestehave.

- Jeg elsker fodbold og har selv spillet som barn og op gennem ungdomsårene, og somemtider pønser jeg såmænd også på at genstarte karrieren som oldboys, hvis jeg da ellers kan finde tid til det, siger Thomas Hestehave.

Annonce

Mange kasketter

Og det med at finde tid kan godt blive et problem, for han har mange kasketter på.

Ved siden af sit job er han træner for begge sine drenge i Hjerting IF på henholdsvis U9 og U7, han er næstformand i skolebestyrelsen på Auraskolen og formand i områdebestyrelsen for dagtilbud i Hjerting og Esbjerg NV.

Men det med det frivillige arbejde falder ham helt naturligt.


Jeg plejer at sige, at hvis man ikke gør en forskel, så gør man ingenting.

Thomas Hestehave.


- Jeg plejer at sige, at hvis man ikke gør en forskel, så gør man ingenting. Og det er fantastisk givende at lave frivilligt arbejde og se, at ens indsats er med til at hjælpe børnene på vej, at give dem kompetencer og danne venskaber. Det er den frivilliges løn at se glæden i børnenes øjne, siger Thomas Hestehave.

Annonce

Den bedste integration

Han flyttede fra Århus til Hjerting med sin hustru Sara for otte år siden, og han valgte hurtigt at engagere sig i frivilligt arbejde, for det er ifølge ham den bedste måde at integrere sig på.

For tre år siden begyndte han som fodboldtræner i Hjerting IF, og i sommers var han for første gang med på DGI's fodboldskole i klubben. 125 børn deltog, og Thomas Hestehave havde ansvaret for spillerne under seks år.

- Vi har i Hjerting IF en topklasse fodboldskole - ikke mindst takket være Allan Nørager Hansen - og alt i alt et fantastisk fodboldtilbud fra bestyrelse til grønsvær. Fodboldskoler i andre klubber var blevet aflyst kort før tilmeldingsfristen, så da jeg fik at vide, at der ville dukke to helt nye, små spillere op hos os, prioriterede jeg at give dem ekstra opmærksomhed. De skulle føle sig som del af fællesskabet fra dag et, og de endte med at have en kanon uge og få gode venner i løbet af de fem dage på fodboldskolen. Jeg er blevet fortalt, at det er det på grund af den indsats, jeg er blevet indstillet til prisen, siger Thomas Hestehave.

Annonce

Fællesskab

Han havde en plan for de små poder på fodboldskolen, men mest af alt handlede det om at tage temperaturen på, hvad der var sjov og læring i fra dag til dag og kigge børnene i øjnene og se, hvad der virkede motiverende og udviklende for de enkelte og gruppen.

- I den alder handler det ikke så meget om at kunne lave en perfekt indersideaflevering. Det er det sociale, der er i højsædet, det skal være sjovt, og så skal børnene danne venskaber, og det lykkedes meget godt i samarbejde med de to unge fodboldpiger, der hjalp mig med U6-holdet og de mange andre dedikerede frivillige bag fodboldskolen. Der var en rigtig god dynamik, så at det blev en god uge, er i høj grad et udtryk for en stærk holdpræstation, siger Thomas Hestehave beskedent.

Han opfordrer alle til at gribe bolden og tage en tørn som frivillig.

- Vi er i en tid, hvor børn nemt ender foran en skærm, og det vil jeg godt kæmpe for lidt modvægt til. Jeg synes, det er fantastisk at give gode værdier og oplevelser videre. Børnene får venskaber, motion, frisk luft og oplever fællesskab, det er da gode værdier at give dem med i bagagen, siger Thomas Hestehave.

Privat

Thomas Hestehave er 36 år.

Han kommer oprindeligt fra Aulum i det midtjyske.

For otte år siden flyttede han sammen med sin Kone Sara fra Århus, hvor de begge studerede, til Hjerting.

Sammen har de drengene Alfred og Gustav på henholdsvis otte og seks år.

Han arbejder som marketings- og kommunikationschef ved Viking Life-Saving Equipment i Esbjerg.

Fritiden bruger han på gerningen som fodboldtræner, og han er desuden næstformand i skolebestyrelsen på Auraskolen og formand for områdebestyrelsen for dagtilbud i Hjerting og Esbjerg NV.

Thomas Hestehave fra Hjerting IF er blevet kåret som årets DGI Fodboldskoletræner. Foto: DGI
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Annonce