Annonce
Haderslev

Prisvinder vender tilbage - nu med orkester

Esben Kronborg giver koncert i Haderslev i marts. Arkivfoto: Søren E. Alwan/Scanpix

HADERSLEV: Musikeren Esben Kronborg er en flittig mand. Siden 2011 har givet 1000 koncerter, turneret landet rundt og og udgivet tre albums.

I 2019 vandt Horsens-musikeren talentkonkurrencen, Kløften Kontest, hvilket gav ham adgang til festivalen, hvor han optrådte på Beach Scenen. Senere, under Trekantens kulturfestival, optrådte Esben Kronborg på fjordbåden "Helene" og gav udtryk for, at han gerne ville vende tilbage til Haderslev - denne gang med orkester.

Annonce

Uro og rastløshed

Den mulighed får han den 6. marts, når Kløften Festivalen og SG 25 arrangerer koncert i Slotsgade 25.

Musikken har fyldt meget, siden Esben Kronborg i 2017 fik tilbud om et job som musiker ved sin tidligere folkeskole. Han øvede som besat for at være klar til de første elever, og efterfølgende har Esben Kronborg spillet på blandt andet Smukfest og Samsø Festival.

Det nyeste album bærer præg af den uro og rastløshed, der har fulgt musikerens liv, siden det seneste plade udkom i 2016 - blandt andet på grund af moderens tidlige død og faderens alkoholisme.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce