Annoncørbetalt indhold

Privatøkonomi for studerende

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Er du studerende, så kender du helt sikkert til at stå i fredagsbaren med et debetkort, der bliver afvist. Det er naturligvis ikke sjovt at må bede sine kammerater om at lægge ud for aftenens tredje omgang, men du kan heldigvis undgå dette – helt uden at skulle tjene ekstra penge. Med et skudsikkert budget får du nemlig råd til det hele – eller i hvert fald det meste.

KreditNU, der udbyder online forbrugslån, hjælper dig her med at få styr på budgettet, så du slipper af med alle de røde tal fremover.

Annonce

Læg et budget

Det første, du bør have styr på, er dit budget. Hvad kommer der ind af penge i form af indtægter, og hvor høje er dine udgifter? Det er selvsagt, at hvis dine udgifter er større end dine indtægter, så ender du hurtigt med en usund økonomi, hvor du risikerer at ende i en gældsspiral, fordi du er nødt til at låne penge til dit forbrug. Derfor er det vigtigt, at du får styr på dine månedlige og kvartale posteringer.

Dette gør du ganske enkelt ved at lægge et budget på ingen tid. Først og fremmest finder du et stykke papir frem eller et excel-ark, hvor du i en kolonne samler alle dine faste udgifter. Det er f.eks. husleje, mad, telefon og internet og a-kasse og forsikringer. Derudover er der naturligvis også andre faste udgifter, som f.eks. streaming og fitness-abonnement, som ikke er strengt nødvendige for dine levevilkår, men derimod er nice to have.

Vær god ved din opsparing

En god opsparing er vigtig for en sund privatøkonomi, og du bør derfor sætte penge til side løbende. Opsparingen er nemlig dit skjold imod dyre forbrugslån, og skulle der opstå nogle akutte udgifter, så har du pengene i hånden.

Hvor meget du kan sætte til side hver måned, afhænger naturligvis af din nuværende økonomiske situation, men du bør sætte så meget til side, du kan, uden du går på kompromis med dine levevilkår. Du bør derfor danne dit et overblik over alle dine udgifter, og gennemgå dem enkeltvis. Er det egentlig strengt nødvendigt, at du køber ind hver dag? Eller kan du lave en madplan og nøjes med en tur forbi købmanden én gang om ugen? Så undgår du nemlig, at der lige sniger sig en plade chokolade med ned i kurven.

Der kan også være gode penge at hente ved at lave mad derhjemme, hvis du plejer at hente din aftensmad hos den lokale pizzamand. Og ja, det er heller ikke nogen hemmelighed, at fredagsøl også kan mærkes på din økonomi. Overvej derfor at skære ned på byturene.

Undgå dyre lån

De fleste af os har gæld på kontoen, og det kan for de fleste ikke undgås, hvis der skal købes bil eller bolig. Men forbrugslån kommer ofte af impulsiv adfærd og giver dig derfor ikke rigtig nogen værdi, udover at det føles godt at forkæle sig selv med luksusgoder. Følelsen fordufter dog hurtigt, når det første girokort dumper ind i din netbank, og du nu kan se frem til en ekstra udgift det næste lange stykke tid. Spar derfor op, så har du penge til at forkæle dig – helt uden at skulle hænge på regningen efterfølgende.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.