Annonce
Esbjerg

Privat daginstitution indfører krav om mundbind og visir: - Det er ikke en overreaktion

Den integrerede børnehave og vuggestue Troldehulen har valgt at gå længere end myndighedernes krav i forsøget på at undgå at blive ramt af corona. Fredag indførte man nemlig krav om visir blandt ansatte og mundbind blandt forældre. Arkivfoto
Selv om det ikke er en del af regeringens restriktioner mod coronasmitten, har den privatejede daginstitution Troldehulen valgt at indføre krav om visir blandt ansatte og mundbind til forældre. Leder Debbie Bisgaard mener, at flere danskere skulle vise samfundssind, og hun er stolt af, at man har sat ind, før det bliver nødvendigt.
Annonce

Esbjerg: Da statsminister Mette Frederiksen (S) fredag præsenterede en lang række skærpede regler for brug af mundbind for at forhindre spredning af corona, var flere i tvivl om, hvilken betydning det ville få for landets børnehaver og vuggestuer.

Søndag blev det dog slået fast, at det fortsat ikke er et krav, at pædagoger bærer mundbind på arbejde, mens det til gengæld nu er tilladt for dem at bære visir på arbejde.

På den private daginstitution Troldehulen, der har afdelinger i Bryndum, Vester Nebel og på Sædding Strandvej, har man dog valgt at gå endnu længere. Fredag indførte man et krav om visir blandt ansatte, og nu skal forældre også iføre sig mundbind, når de henter og bringer deres børn.

- Vi vil hellere sætte ind nu, end at vente på, det bliver nødvendigt. Vi ønsker at forebygge alle de steder, hvor det er muligt. Vi har mange indskrevne børn, hvor forældre er læger og sygeplejersker, og derfor er det endnu mere vigtigt, at vi passer på, siger Debbie Bisgaard, der er leder på institutionen.

Annonce

Flere tiltag

Allerede en uge før statsministerens pressemøde opfordrede man i Troldehulen til brug af mundbind og visir, og indtil videre har der været stor tilfredshed blandt både forældre, børn og ansatte, mener Debbie Bisgaard.

- Det har på ingen måde påvirket relationen til børnene. De kiggede lidt mærkeligt de første par timer, men nu er det ikke anderledes, end hvis vi havde briller på. Børn, der er tillidsfulde i forvejen, kan gå igennem enhver forandringsproces uden problemer, siger hun.

Foruden brug af visir og mundbind, får børnene også tjekket temperatur to gange dagligt, de afleveres så tidligt som muligt, ved lågen i udetøj, og så har man indført kontaktskemaer, så man i tilfælde af smitte kan se, hvilke pædagoger, der har været i kontakt med børnene.

- Vi ønsker at gøre alt det, vi kan, for at forhindre smitte. Vi deler også mundbind ud, hvis nogen er kommet afsted uden, og så er det os, der har betalt for medarbejdernes visirer. Jeg er virkelig stolt over den positivitet og indsats alle har lagt i det her, siger Debbie Bisgaard.

Annonce

Træt af brokkehoveder

Der har gennem hele coronakrisen væres stor debat om brugen af mundbind, visir og andre restriktioner. Det giver Debbie Bisgaard dog ikke meget for. Hun mener, at det er et problem, at så mange bruger deres krudt på at være negative.


Det kan være, at nogen synes det. Jeg er ligeglad med, hvad andre tænker. Så længe medarbejdere, forældre og børn er glade og positive. Her samler vi på glade børn og voksne, og dem har vi heldigvis masser af

Debbie Bisgaard, leder af Troldehulen


- Mange på de sociale medier brokker sig og siger, at mundbind og visir ikke virker. Men hvor ville det være dejligt, hvis danskere kunne vise lidt medborgerskab, stoppe alt det jammer og bruge krudtet på at være en god rollemodel. Ethvert værnemiddel skal bruges korrekt, og det kan ikke forventes, at det holder alt ude, siger hun og fortsætter:

- Forskellen på visir og mundbind er, at visir beskytter børnene mere end et mundbind, da mundbind ville skulle skiftes hver 10 minut for at virke optimalt. Mundbind gemmer desuden ansigtet, og børn har brug for at se kropssproget, siger hun.

Annonce

Glade børn og voksne

Tilbage i august blev en pædagog fra Troldehulen testet positiv for corona, men smitten fik ikke konsekvenser for andre fra institutionen. Netop derfor mener hun ikke, at der er tale om en overreaktion med de nye krav.

- Det kan være, at nogen synes det. Jeg er ligeglad med, hvad andre tænker. Så længe medarbejdere, forældre og børn er glade og positive. Her samler vi på glade børn og voksne, og dem har vi heldigvis masser af, siger Debbie Bisgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce