Annonce
forside

Privat for enhver pris

Hans Holmer

Læserbrev: Da Hotel Cromwell, tæt på Kolding Sygehus, udvider, er daginstitutionen Skovbrynet nødsaget til at skulle ligge et andet sted. Derfor skal byrådet beslutte, hvordan en fremtidig børnehave og vuggestue skal bygges og drives. Skal det være kommunalt eller skal den bygges og drives privat?

I SF er vi ikke i tvivl. Vi mener nemlig, at vuggestuer og børnehaver er en af de kerneydelser, som vi som kommune er bedst til at have ansvaret for, så vi med veluddannet fagligt personale sikrer, at børnene har nogle gode rammer til at udvikle både de personlige- og sociale kompetencer og gode relationer. Det er vi i øvrigt rigtig dygtige til i Kolding Kommune. Endda så meget at en selvejende institution nu ønsker at blive til en kommunal daginstitution.

Det giver, selv med liberale briller, ikke mening, at vi som politikere aktivt vil tiltrække private daginstitutioner. Set i et økonomisk perspektiv, som de liberale jo ofte henviser til, så koster det endda mere om året at drive en privat end ved, at det er kommunen som løser opgaven. Derudover optager en privat institution selv sine børn efter ansøgninger fra forældrene. Derfor kan de indmeldte børn i Skovbrynet heller ikke automatisk regne med at få plads i en privat institution.

Samtidig skal vi som kommune sikre, at forældre som ønsker at deres børn skal gå i en af kommunens gode institutioner med dygtig faguddannet personale kan få tilbudt en plads. Kort sagt betyder det, at kommunen måske alligevel skal etablere ekstra pladser i byen, da området er under pres. Det giver da ikke mening, Selv ikke for en liberal. Det handler vist mest om symbolpolitik frem for sund fornuft. De private er selvfølgelig velkommen, men det er de jo også allerede i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce