Annonce
forside

Privat for enhver pris

Hans Holmer

Læserbrev: Da Hotel Cromwell, tæt på Kolding Sygehus, udvider, er daginstitutionen Skovbrynet nødsaget til at skulle ligge et andet sted. Derfor skal byrådet beslutte, hvordan en fremtidig børnehave og vuggestue skal bygges og drives. Skal det være kommunalt eller skal den bygges og drives privat?

I SF er vi ikke i tvivl. Vi mener nemlig, at vuggestuer og børnehaver er en af de kerneydelser, som vi som kommune er bedst til at have ansvaret for, så vi med veluddannet fagligt personale sikrer, at børnene har nogle gode rammer til at udvikle både de personlige- og sociale kompetencer og gode relationer. Det er vi i øvrigt rigtig dygtige til i Kolding Kommune. Endda så meget at en selvejende institution nu ønsker at blive til en kommunal daginstitution.

Det giver, selv med liberale briller, ikke mening, at vi som politikere aktivt vil tiltrække private daginstitutioner. Set i et økonomisk perspektiv, som de liberale jo ofte henviser til, så koster det endda mere om året at drive en privat end ved, at det er kommunen som løser opgaven. Derudover optager en privat institution selv sine børn efter ansøgninger fra forældrene. Derfor kan de indmeldte børn i Skovbrynet heller ikke automatisk regne med at få plads i en privat institution.

Samtidig skal vi som kommune sikre, at forældre som ønsker at deres børn skal gå i en af kommunens gode institutioner med dygtig faguddannet personale kan få tilbudt en plads. Kort sagt betyder det, at kommunen måske alligevel skal etablere ekstra pladser i byen, da området er under pres. Det giver da ikke mening, Selv ikke for en liberal. Det handler vist mest om symbolpolitik frem for sund fornuft. De private er selvfølgelig velkommen, men det er de jo også allerede i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce