Annonce
Erhverv

Privat leverandør opsiger kontrakt med kommunen: - Der er jeg ærgerlig over

Karen Margrethe Wendelboe fra Karens Plejeservice har opsagt aftalen med Vejen Kommune om personlig pleje til ældre. Det rammer 75 borgere, der nu skal over på en ny ordning hos Karens Plejeservice eller en anden privat udbyder eller have en hjemmehjælper fra kommunen.  Arkivfoto: Søren Dippel
Den sidste private leverandør af personlig pleje i ældresektoren i Vejen Kommune, Karens Plejeservice, har opsagt samarbejde om netop personlig pleje på grund af besvær med at finde medarbejdere. Firmaet fortsætter dog med at yde både praktisk hjemmehjælp og personlige pleje i en anden ordning.

VEJEN: Omkring 75 borgere i Vejen Kommune bliver berørt af, at den lokale virksomhed Karens Plejeservice har opsagt sin kontrakt om personlig pleje med Vejen Kommune, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke hele sandheden, mener ejer af Karens Plejeservice, Karen Wendelboe. Det handler om, at firmaet ifølge den hidtidige kontrakt har været forpligtet til at tage imod alle ældre med behov for personlige - lige nu 75 personer - der ønsker personlig pleje fra firmaet, og det har Karens Plejeservice ganske enkelt ikke kunnet skaffe ansatte til.

Hendes aftale med kommunen ændres derfor nu til frit valgs-ordningen, hvor hun ikke er tvunget til at servicere alle, der ønsker personlig pleje. Hun vurderer, at hun har kapacitet til fortsat at kunne tilbyde langt flertallet af de 75 borgere personlig pleje. Med et slag på tasken mener hun, at hun kun må sige nej til et sted mellem 10 og 20 ældre.

Annonce

- Og det er jeg da meget, meget ærgerlig over, siger Karen Wendelboe.

Hvorfor kan du ikke skaffe ansatte nok?

- Der er ingen, der kan skaffe ansatte lige nu, siger hun.

Samarbejdet fortsætter

Både kommunen og Karen Wendelboe er meget tilfredse med samarbejdet, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

- Opsigelsen har udelukkende baggrund i rekrutteringsvanskeligheder.

- Men vi er vokset til en størrelse, som gør, at vi har svært ved at følge med på personaledelen. Det er selvfølgelig dybt beklageligt, men det er et skridt, vi har fundet nødvendigt at tage, siger Karen Wendelboe, der har 22 ansatte.

Virksomheden fortsætter med at levere praktisk bistand til cirka 140 borgere. Det er udelukkende borgere, som får leveret personlig pleje af virksomheden, som nu bliver kontaktet for at komme over på frit valg-ordningen.

Vejen Kommune er lovmæssigt forpligtiget til at tilbyde et frit valg. Derfor har byrådet netop godkendt udstedelse af frit valgs-beviser.

– Og her vil Karens Plejeservice gerne fortsat være samarbejdspartner og levere det, de kan. Det vil sige, at det vil være de samme ydelser som før – men de har nu muligheden for at sige fra, når deres kapacitet er truet, forklarer Dorte Juhl Folmer, der er leder af myndighed og ældre i Vejen Kommune.

Hun understreger, at samarbejdet med den private leverandør altid har været godt.

- Derfor er det meget glædeligt, at det at har været muligt at finde en løsning, som gør, at Karens Plejeservice fortsat vil tilbyde at levere pleje og omsorgsopgaver til borgere i Vejen Kommune under disse nye vilkår, siger leder af ældreforvaltningen Kirsten Dyrholm.

Annonce

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Erhverv For abonnenter

Design-virksomhed i Kolding med kunder som Eiffeltårnet og Dokk1 har som planlagt stort minus igen: Moderselskab punger ud med 35 mio. kroner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: Lørdag blev de gift

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

EfB For abonnenter

Genlæs livebloggen: EfB sluttede sæsonen af i en målrig hjemmekamp mod nordjysk nedrykker

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Annonce