Annonce
Aabenraa

Privat specialskole vender Aabenraa-forældre ryggen

Når Fjordskolen til sommer flytter fra Aabenraa til Kruså, havde en gruppe forældre håbet på, at de kunne beholde deres børn i et alternativt tilbud i Aabenraa, men det kommer ikke til at være en mulighed, som det ser ud til lige nu. Arkivfoto: Claus Thorsted

Aabenraa Kommune har ikke behov for et alternativt specialskole-tilbud, og det får Behandlingsskolerne til at trække følehornene til sig.

Aabenraa: De forældre til elever på Fjordskolen, der havde håbet, at det private skoleinitiativ Behandlingsskolerne ville oprette en afdeling i Aabenraa, må i gang med at arbejde på et andet alternativ. Aabenraa bliver ikke Behandlingsskolernes næste skud på stammen.

Direktøren for de private specialskoler for børn med særlige behov, Christopher Juul, gjorde allerede, da forældrene henvendte sig, klart, at en placering i Aabenraa kun var interessant, hvis det kunne ske i samarbejde med kommunen.

- Jeg forstår godt deres frustration over, at de nu skal flytte deres børn til Kruså, men jeg sagde også, at hvis ikke kommunen var interesseret i et samarbejde, så giver det ingen mening for os. Det er jo kommunen, der skal visitere elever til os, forklarer Christopher Juul.

Annonce

Behandlingsskolerne

Behandlingsskolerne arbejder primært på Sjælland, men åbnede for nylig sin første skole i Jylland. Det var i Billund, hvor kommunen stod med en udfordring, da Varde Kommune lukkede det specialtilbud, man ellers benyttede sig af.

Alle steder arbejder Behandlingsskolerne tæt sammen med de pågældende kommuner, da der på specialskoler ikke må opkræves forældrebetaling, så det private tilbud er helt afhængig af, at kommunen sender elever.

Kommunen har pladser nok

Han har nu på baggrund af forældrenes opfordring til Behandlingsskolerne henvendt sig til Aabenraa Kommunes kommunaldirektør, Tom Ahmt, for at høre, om kommunen har tænkt sig at kontakte skolen for at få et samarbejde op at stå.

Ikke så overraskende har Tom Ahmt svaret ham, at Aabenraa Kommune ikke i øjeblikket efterspørger etablering af et nyt tilbud.

- Aabenraa Kommune løfter på det specialiserede område de opgaver, som lovgivningen pålægger kommunen, og det er vores klare ambition, at vi også fremover både i forhold til Fjordskolens målgrupper og andre målgrupper løser vores opgaver på et højt fagligt niveau, på en økonomisk forsvarlig måde og inden for lovgivningens rammer, lyder det blandt andet i svaret, hvor Tom Ahmt tillige gør opmærksom på, at kommunen har pladser nok, da man jo også tager elever ind fra andre kommuner.

Er klar senere

- Vi har de bygninger og det personale, der skal til for at give det tilbud, vi skal - og vi opgraderer det endda nu - så vi har ikke behov for et alternativ, uddyber Tom Ahmt sit svar til Behandlingsskolerne. Han understreger dog, at hvis Behandlingsskolerne ønsker et møde med kommunen, så er det bare at bede om det.

Christopher Juul har taget svaret fra Tom Ahmt til efterretning.

- På den baggrund giver det - desværre - ingen mening for os at starte noget op i Aabenraa. Og jeg kan godt have forståelse for, at man fra kommunens side, når man nu har lagt en strategi og investeret en masse penge i en bygning, vil afprøve det først, siger direktøren for Behandlingsskolerne, der dog gerne senere går i dialog med Aabenraa Kommune "hvis der skulle gå hen og opstå et behov for at have et komplementerende - ikke konkurrerende - tilbud", som han udtrykker det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce