Annonce
Varde

Private virksomheder får næsten en million kroner i offentlig støtte

Anders Riis Pedersen ejer og driver virksomheden Mikkla mellem Varde og Roust sammen med sin hustru. Mikkla får 150.000 kroner til indkøb af en specialiseret graveringsmaskine.Arkivfoto: Martin Ravn
LAG Fanø-Varde uddeler penge til lokale erhvervsprojekter. Fem af projekterne har hjemme i Varde Kommune.

Varde Kommune: Bestyrelsen for LAG Fanø-Varde har uddelt 955.000 kroner til syv lokale erhvervsprojekter. Fem af projekterne har hjemme i Varde Kommune.

En gruppe af kvindelige iværksættere i Varde Kommune har slået sig sammen i et erhvervssamarbejde og står bag projektet "Udvikling af Made in Varde konceptet". Made in Varde er en butik i Storegade i Varde, hvor de kvindelige iværksættere, som ikke hver især er store nok til at drive en selvstændig butik, sælger produkter, der ikke allerede findes i byens detailhandel. Projektet får 87.500 kroner til at styrke markedsføringen og udbredelsen af konceptet.

Virksomheden Bjerreplus ApS, Varde, som arbejder med udvikling og produktion af maskiner til industrien, får tildelt 150.000 kroner til at færdigudvikle og fremme salget af en ny type pressesnegl til den voksende biogasindustri.

Virksomheden Mikkla sælger baby- og børnelegetøj i gårdbutikken mellem Varde og Roust og via webshop, og firmaet ønsker at udvide sortimentet med personliggjorte varer produceret på en lasergraveringsmaskine. Mikkla får 150.000 kroner til indkøb af en specialiseret graveringsmaskine.

Firmaet Nielsencom.dk fra Oksbøl arbejder med at skabe unikke oplevelser i naturen og får tildelt 104.000 kroner til skabe lettere adgang til naturområder med en speciel form for el-cykel, E Fat Bikes.

Annonce
Søren Peter Bjerre har de senere år drevet Bjerreplus, der får tildelt 150.000 kroner til at færdigudvikle og fremme salget af en ny type pressesnegl til den voksende biogasindustri. Arkivfoto: Chresten Bergh

Ny ansøgningsfrist

BL Motorservice i Starup står overfor en udvidelse af værkstedet for at minimere sæsonudsvingene og sikre en mere stabil drift. Projektet skal sikre helårsarbejdspladser, når der med udvidelsen bliver plads til at klargøre maskiner i vinterhalvåret. BL Motorservice får 150.000 kroner til projektet.

Næste ansøgningsfrist til LAG midler er torsdag 12. december, hvor der er 1,6 millioner kroner til uddeling. LAG Fanø-Varde har herudover fået tildelt ekstra 760.000 kroner til projekter, som fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.

BL Motorservice, ved Benny Lauridsen, får 150.000 kroner til en udvidelse af værkstedet. Arkivfoto: Thomas Jensen
Karina Hjorth i lokalerne i hjemmet i Storegade, hun oprindellig havde tænkt at indrette klinik i. I stedet er det blevet til butikken "Made in Varde" sammen med andre iværksætterkvinder, der alle er for små til at drive egen butik. Projektet får 87.000 kroner til markedsføring. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce