Annonce
Trekantområdet

Privatskoler har succes med virtuel kontakt til de små: - Vi har fokus på det sociale

Der er ikke meget leg i skolegården eller samspil i frikvarterne på byens skoler. På privatskolerne har man under nedlukningen haft gode erfaringer med at bruge den digitale verden til at holde kontakten ved lige - også blandt de yngste elever. Arkivfoto: Søren Gylling
Det er ikke det samme at ses online, som det er at lege sammen i skolegården. Byens privatskoler har det sociale i højsædet under nedlukningen, og for flere elever er mødet med den velkendte lærer og de savnede kammerater dagens højdepunkt.

Fredericia: Der er langt til skolegården og de velkendte klasselokaler i disse tider.

Skoleelever er sendt hjem og må modtage undervisningen enten virtuelt eller med hjælp fra udleveret materiale fra skolen. Sidstnævnte model bruges især til de mindre klasser i folkeskolen. Setuppet er ikke til, at elever i indskolingen kan blive en del af den virtuelle undervisning.


Tilbagemeldingerne fra forældrene er, at det er dagens højdepunkt, også selvom det kun er 30-40 minutter. Det er en afgørende forskel, at der kan skabes kontakt til lærere og klassekammerater, selvom de ikke ses til hverdag.

Pernille Aarøe Petersen, skoleleder, Fredericia Realskole


Hos byens privatskoler er der også forskellige tilgange til undervisningen her under nedlukning version to.

- For de smås vedkommende bruger vi både Facebook og telefonkontakt til forældrene, mens de indimellem henter materialer. Fra 4. klasse og op er der daglig kontakt over Teams eller Zoom, fortæller skoleleder Lars Tegen fra Fredericia Friskole.

Her bliver den sociale kontakt blandt de yngste elever også plejet ved, at eleverne her mødes på Google Meet.

Annonce

Dus med virtuel undervisning

Det sociale aspekt ved skolegangen, som i sagens natur er gået fløjten i disse tider, forsøges stadig at blive plejet. På Fredericia Realskole ringer børnehaveklasselederen eksempelvis rundt til eleverne via Facetime. Eleverne i indskolingen er med via Teams.

- Tilbagemeldingerne fra forældrene er, at det er dagens højdepunkt, også selvom det kun er 30-40 minutter. Det er en afgørende forskel, at der kan skabes kontakt til lærere og klassekammerater, selvom de ikke ses til hverdag, siger Pernille Aarøe Petersen, skoleleder på Fredericia Realskole.

Alle realskolens 540 elever er hjemsendte i øjeblikket, og man skulle næsten tro, at skolens ledelse og medarbejdere i starten af skoleåret kunne kigge ind i krystalkuglen. Allerede da meldte skolen ud til forældrene, at det nok var en god idé, hvis alle elever havde adgang til ipads eller computere, da skolen ville være klar til at gå online på Teams, hvis en hjemsendelse igen skulle komme på tale.

- I foråret var vi alle nybegyndere, og lærerflokken har været på kursus i teknologiforståelse, så flere nu føler sig dus med onlineundervisning, og alle elever har også udstyr til at være med online, fortæller Pernille Aarøe Petersen.

Annonce

Social-succes

Der er forskel på, hvor stor en del af skoledagen de forskellige klassetrin på realskolen er online.

Fra tredje klasse og op følger eleverne deres normale skoleskema med så meget afveksling som muligt. For eksempel er der indlagt frisk luft i skoledagen.

Børnehaveklasserne ser videoer på Facebook, som børnehaveklasselederne har lagt op til forældre og elever i en lukket Facebookgruppe. Videohilsnerne kan være et bidrag til at holde humøret oppe eller have fagligt indhold. Første- og andenklasserne er online en gang dagligt imellem 30 og 40 minutter.

Men den relativ korte kontakt har alligevel stor betydning. Det er Pernille Aarøe Petersens oplevelse, og den kan Joachim Grundtvig, der er skoleleder på Sct. Knuds Skole og Børnehave, kun nikke genkendende til.

- Vi har stort fokus på det sociale, og tilbagemeldingerne er også, at de er glade for at kunne mødes. Der er ingen tvivl om, at det ikke er optimalt, og børnene skal også vænne sig til, at det er muligt at mødes online, men vi har stor succes med, at børnene mødes på den måde, lyder det fra Joachim Grundtvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce