Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Jørgen Lauridsen fra Janderup kæmpede mandag med at få den afgørende stemmeseddel på sin smartphone, da der skulle afgives stemmer til valget om Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalget. Den kom aldrig, så han fik ikke stemt på sin favorit: Line Berner. Foto: Jacob Schultz
Mandagens online-valg om at blive borgmesterkandidat for Venstre blev kaotisk hos Jørgen Lauridsen. Han fik aldrig en stemmeseddel i fjerde og afgørende runde.

Janderup: Jørgen Lauridsen har meddelt vælgerforeningen i Janderup/Billum, at næste gang de kommer for at opkræve kontingent, så behøver de ikke banke på hos ham.

- Efter det valgkaos jeg oplevede i mandags, så stopper det her, siger han og fortsætter:

- Jeg havde kun mulighed for at deltage i anden og tredje afstemning. Stemmesedlen kom aldrig på min skærm ved første og fjerde afstemning.

Annonce


Af frygt for at blive sammenlignet med Trump, vil jeg ikke tage ordet valgsvindel i min mund, men tillid til valgresultatet har jeg ikke.

Jørgen Lauridsen


- Af frygt for at blive sammenlignet med Trump, vil jeg ikke tage ordet valgsvindel i min mund, men tillid til valgresultatet har jeg ikke, siger han.

Jørgen Lauridsen er tidligere skatteinspektør i Varde Kommune, men valgte på et tidspunkt at stresse ned og sluttede sit arbejdsliv med 14 år som buschauffør.

Havde sådan glædet sig

- Jeg havde sådan glædet mig til det valg, men så sidder man der, og kan ikke komme igennem. Jeg fik ikke stemmesedlen på skærmen. Så gik vi i gang med at se håndbold i stedet for, men pludselig fik jeg stemmesedlen til anden valgrunde op på min smartphone, og jeg fik mulighed for at stemme på min favorit, Line Berner, og jeg var mægtig glad. Stemmeseddel tre kom også fint, men så var det bare slut.

- Skærmen meddelte mig at de talte op, og jeg kunne ikke forstå, at det ikke var slut, så jeg fik min kone til at gå ind og se, om ikke det var slut, og det var det. Så jeg fik ikke stemt i fjerde og afgørende runde.

Annonce

Skammeligt valg

Jørgen Lauridsen er 78, og for ham havde mandagens valg særlig stor betydning, fordi han ikke føler sig sikker på, han får mulighed for at stemme på en borgmesterkandidat for Venstre igen. Med oplysningerne om penge i valgkampen bag Mads Sørensen og Peder Foldager havde det endnu større betydning for ham at være med til at bestemme.

- Jeg finder det skammeligt for demokratiet, at man kan købe sig til stemmer. Det hører jo ingen steder hjemme. Jeg vil foreslå, at så skal den valgte borgmesterkandidat også have flest personlige stemmer på valgaftenen til november.

Annonce

Line Berner i særklasse

Hvorfor var Line Berner din kandidat?

- Hun havde i særklasse det bedste cv af alle. Hun er cand merc med speciale i økonomisk planlægning. Når først man har været igennem den skole, så er man en øvet debattør og et menneske, der har sine meningers mod.

Det er ikke nok at være landmand?

- Jeg er selv ud af bondeslægt, så det er lidt et problem for mig. Men når vi nu endelig har chancen for at få valgt en kvinde med en høj uddannelse, så fatter jeg ikke, at vi ikke griber chancen og stemmer på hende, siger Jørgen Lauridsen.

Annonce

Har ikke hørt om andre

Formand for Venstre i Varde Kommune, Lotte Højmark Tang, har ikke hørt fra andre, der ikke fik mulighed for at stemme mandag:

- Vi har ikke hørt om nogen efterfølgende, men det gør mig selvfølgelig rigtig ærgerlig, for sådan skal det ikke være, siger Lotte Højmark Tang og fortsætter:

- De udfordringer, vi hørte om, lå hos ejeren selv.

Man skal vel ikke være it-ekspert for være med til at stemme?

- Overhovedet ikke. Jeg blev bare gjort opmærksom på, at på grund af de ting, der er sket i USA, er rigtig mange spamfiltre blevet opgraderet indenfor de seneste 14 dage. Der ramte vi ind i noget, der var virkelig uheldigt. Men ud over det, har vi fået rigtig mange positive tilbagemeldinger på måden at afvikle valget på.

Jeg har tænkt at lægge artiklen på Facebook, så andre kan give lyd, hvis de heller ikke kunne stemme.

- Det er en god idé, for vi vil gerne have al den feedback, vi kan få, så vi kan gøre det endnu bedre.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Varde For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Varde

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Tempoforladt første halvleg: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Varde

Frivillighed eller sofa: Foreningsdød er en trussel for hele kommunen

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Varde

DF kaldet det hyklerisk at sige nej til supersommerhuse og samtidig ja til stort golfhotel ved kysten

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Annonce