Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Jørgen Lauridsen fra Janderup kæmpede mandag med at få den afgørende stemmeseddel på sin smartphone, da der skulle afgives stemmer til valget om Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalget. Den kom aldrig, så han fik ikke stemt på sin favorit: Line Berner. Foto: Jacob Schultz
Mandagens online-valg om at blive borgmesterkandidat for Venstre blev kaotisk hos Jørgen Lauridsen. Han fik aldrig en stemmeseddel i fjerde og afgørende runde.
Annonce

Janderup: Jørgen Lauridsen har meddelt vælgerforeningen i Janderup/Billum, at næste gang de kommer for at opkræve kontingent, så behøver de ikke banke på hos ham.

- Efter det valgkaos jeg oplevede i mandags, så stopper det her, siger han og fortsætter:

- Jeg havde kun mulighed for at deltage i anden og tredje afstemning. Stemmesedlen kom aldrig på min skærm ved første og fjerde afstemning.


Af frygt for at blive sammenlignet med Trump, vil jeg ikke tage ordet valgsvindel i min mund, men tillid til valgresultatet har jeg ikke.

Jørgen Lauridsen


- Af frygt for at blive sammenlignet med Trump, vil jeg ikke tage ordet valgsvindel i min mund, men tillid til valgresultatet har jeg ikke, siger han.

Jørgen Lauridsen er tidligere skatteinspektør i Varde Kommune, men valgte på et tidspunkt at stresse ned og sluttede sit arbejdsliv med 14 år som buschauffør.

Annonce

Havde sådan glædet sig

- Jeg havde sådan glædet mig til det valg, men så sidder man der, og kan ikke komme igennem. Jeg fik ikke stemmesedlen på skærmen. Så gik vi i gang med at se håndbold i stedet for, men pludselig fik jeg stemmesedlen til anden valgrunde op på min smartphone, og jeg fik mulighed for at stemme på min favorit, Line Berner, og jeg var mægtig glad. Stemmeseddel tre kom også fint, men så var det bare slut.

- Skærmen meddelte mig at de talte op, og jeg kunne ikke forstå, at det ikke var slut, så jeg fik min kone til at gå ind og se, om ikke det var slut, og det var det. Så jeg fik ikke stemt i fjerde og afgørende runde.

Annonce

Skammeligt valg

Jørgen Lauridsen er 78, og for ham havde mandagens valg særlig stor betydning, fordi han ikke føler sig sikker på, han får mulighed for at stemme på en borgmesterkandidat for Venstre igen. Med oplysningerne om penge i valgkampen bag Mads Sørensen og Peder Foldager havde det endnu større betydning for ham at være med til at bestemme.

- Jeg finder det skammeligt for demokratiet, at man kan købe sig til stemmer. Det hører jo ingen steder hjemme. Jeg vil foreslå, at så skal den valgte borgmesterkandidat også have flest personlige stemmer på valgaftenen til november.

Annonce

Line Berner i særklasse

Hvorfor var Line Berner din kandidat?

- Hun havde i særklasse det bedste cv af alle. Hun er cand merc med speciale i økonomisk planlægning. Når først man har været igennem den skole, så er man en øvet debattør og et menneske, der har sine meningers mod.

Det er ikke nok at være landmand?

- Jeg er selv ud af bondeslægt, så det er lidt et problem for mig. Men når vi nu endelig har chancen for at få valgt en kvinde med en høj uddannelse, så fatter jeg ikke, at vi ikke griber chancen og stemmer på hende, siger Jørgen Lauridsen.

Annonce

Har ikke hørt om andre

Formand for Venstre i Varde Kommune, Lotte Højmark Tang, har ikke hørt fra andre, der ikke fik mulighed for at stemme mandag:

- Vi har ikke hørt om nogen efterfølgende, men det gør mig selvfølgelig rigtig ærgerlig, for sådan skal det ikke være, siger Lotte Højmark Tang og fortsætter:

- De udfordringer, vi hørte om, lå hos ejeren selv.

Man skal vel ikke være it-ekspert for være med til at stemme?

- Overhovedet ikke. Jeg blev bare gjort opmærksom på, at på grund af de ting, der er sket i USA, er rigtig mange spamfiltre blevet opgraderet indenfor de seneste 14 dage. Der ramte vi ind i noget, der var virkelig uheldigt. Men ud over det, har vi fået rigtig mange positive tilbagemeldinger på måden at afvikle valget på.

Jeg har tænkt at lægge artiklen på Facebook, så andre kan give lyd, hvis de heller ikke kunne stemme.

- Det er en god idé, for vi vil gerne have al den feedback, vi kan få, så vi kan gøre det endnu bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce