Annonce
Erhverv

Process Engineering lander stor aftale i Norge: Skal være med til 700 mio. kr. stor mejeri-udvidelse

Process Enmgineering har fået hul på sin udvielse i Norge med en stor kontrakt, hvor konsulentvirksomhden skal hjælpe med udvidelsen af et mejeri for 700 millioner norske kroner. Illustration: Process Engineering

Fredericia: Konsulentvirksomheden Process Engineering, der åbnede kontor i Norge i sommer, har netop landet en stor aftale, som man forventer vil sætte skub i den nye afdeling.

Process Engineering skal være med til lave en udvidelse af Q-Meieriet på Klepp, som investerer 700 millioner norske kroner i et nyt mejeranlæg. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Investeringen på Klepp Station omfatter udvidelse og nybyggeri af produktions- og kontorlokaler, procesanlæg inklusiv fylde- og pakkemaskiner og CIP-anlæg til fremstilling af konsummælk og syrnede produkter, samt forsyningsanlæg for køl og varmegenvinding. Det eksisterende mejerianlæg skal over på en ny platform for kontrolsystem og betjening. Det færdige anlæg skal være klimaneutral samt fossil- og emissionsfri, og det forventes færdigt 31. december 2020. Process Engineering Norge AS har indgået kontrakt om en leverance af hovedprojektleder til projektet.

Den nye kontrakt til Process Engineering Norge AS er en aftale, som dækker behovet for professionel projektledelse af den omfattende udbygning frem til opstart af produktionen i det udvidede mejerianlæg.

Hovedfokus for projektlederen bliver at varetage arbejdsmiljø, tidsplaner og økonomi for at kunne færdiggøre projektet til tiden uden at overskride budgettet og uden personskader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce