Annonce
Erhverv

Process Engineering lander stor aftale i Norge: Skal være med til 700 mio. kr. stor mejeri-udvidelse

Process Enmgineering har fået hul på sin udvielse i Norge med en stor kontrakt, hvor konsulentvirksomhden skal hjælpe med udvidelsen af et mejeri for 700 millioner norske kroner. Illustration: Process Engineering

Fredericia: Konsulentvirksomheden Process Engineering, der åbnede kontor i Norge i sommer, har netop landet en stor aftale, som man forventer vil sætte skub i den nye afdeling.

Process Engineering skal være med til lave en udvidelse af Q-Meieriet på Klepp, som investerer 700 millioner norske kroner i et nyt mejeranlæg. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Investeringen på Klepp Station omfatter udvidelse og nybyggeri af produktions- og kontorlokaler, procesanlæg inklusiv fylde- og pakkemaskiner og CIP-anlæg til fremstilling af konsummælk og syrnede produkter, samt forsyningsanlæg for køl og varmegenvinding. Det eksisterende mejerianlæg skal over på en ny platform for kontrolsystem og betjening. Det færdige anlæg skal være klimaneutral samt fossil- og emissionsfri, og det forventes færdigt 31. december 2020. Process Engineering Norge AS har indgået kontrakt om en leverance af hovedprojektleder til projektet.

Den nye kontrakt til Process Engineering Norge AS er en aftale, som dækker behovet for professionel projektledelse af den omfattende udbygning frem til opstart af produktionen i det udvidede mejerianlæg.

Hovedfokus for projektlederen bliver at varetage arbejdsmiljø, tidsplaner og økonomi for at kunne færdiggøre projektet til tiden uden at overskride budgettet og uden personskader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce