Annonce
Erhverv

Producent af malkeudstyr fik markant bedre resultat trods et udfordrende år

- Udviklingen er flot, men jeg vil ikke kalde det tilfredsstillende, at vi får et minus. Men pilen peger den rigtige vej, og vi har holdt fast i planen fra slutningen af 2018, siger Christian Ørum, der er administrerende direktør i SAC Milking. Arkivfoto: Mads Dalegaard Ritzau/Scanpix
SAC Milking, der sælger malkeudstyr, har tabt millioner de seneste år, men i 2020 lykkedes det næsten at skabe overskud. - Året blev helt anderledes end planlagt, men på trods af de udfordringer, det har givet, så er vi glade for, hvor vi endte, lyder det fra direktøren.

Kolding: 2020 skulle være året, hvor der igen kom overskud i SAC Milking. Men pandemien kom på tværs, og det betød blandt andet, at landmændene på de europæiske markeder var mere tilbageholdende med at investere i nye malkeanlæg.

Virksomheden, der har knap 60 ansatte i Kolding, har været ramt af flere millionunderskud i flere år, og i 2018 blev der iværksat en turn around.

- Året blev helt anderledes end planlagt, men på trods af de udfordringer, det har givet, så er vi glade for, hvor vi endte. Et underskud er jo aldrig godt, men vi er glade for den udvikling, som vi har været igennem, siger administrerende direktør Christian Ørum, der i begyndelsen af marts 2019 kom til som ny direktør.

Annonce

Underskuddet i selskabet bag SAC Milling, A4 Agri, landede på 1,5 millioner kroner mod et underskud i 2019 på 24,4 millioner kroner. Virksomheden driver blandt andet forretning i Skandinavien, Rusland og Frankrig og datterselskabet Hoko Farm i Holland dækker Benelux-landene.

- Udviklingen er flot, men jeg vil ikke kalde det tilfredsstillende, at vi får et minus. Men pilen peger den rigtige vej, og vi har holdt fast i planen fra slutningen af 2018. Men på grund af pandemien var vi også nødt til at tage nogle ledelsesgreb, som vi ikke havde planlagt, siger Christian Ørum.

10 ansatte afskedigede

Nedgangen i ordreindgangen i midten af 2020 betød blandt andet, at man afskedigede ti ansatte på hovedkontoret i Kolding, hvor der i dag sidder 56 ansatte.

Samlet er der i dag omkring 130 ansatte i koncernen, hvor der tidligere har været omkring 180 ansatte.

- I midten af 2020 kunne vi konstatere, at corona havde sin påvirkning på ordreindgangen, og der var vi nødt til at restrukturere og reducere omkostningerne, og det betød, at vi i Kolding var nødt til at sige farvel til ti kære medarbejdere. Det viste sig at være nødvendigt, men den organisation, der har fortsat, har virkelig rykket sammen og skabt nogle flotte resultater, siger Christian Ørum, der blandt andet fremhæver, at man har været gode til at holde fast i eftermarkedet.

- Det er jo naturligt at landmænd, der kigger på investeringer, der skal forrentes og afskrives over lang perioder, bliver lidt mere forsigtige. Men det er lykkedes os at udvide på vores eftersalgsmarked, hvor vi kunne hjælpe med servicering og opgradering, da lysten til at investere i de helt store anlæg har været mindre, siger Christian Ørum.

Annonce

Fortsat optimistisk

Direktøren fremhæver, at selvom det har været hårde år, så er der fortsat blevet investeret i den malketeknologi, der gør det muligt for landmanden hele tiden at holde øje med produktionen. Direktøren er da også optimistisk, når han kigger på 2021.

- Den første del af 2021 har også været udfordrende. Vi kan godt mærke den anden bølge af corona. Det sætter sit præg på 2021. Men vi er optimistiske i forhold til at holde budgetterne, hvor der er overskud. Det er inden for mulighederne. Men det er vigtigt, at vi ser nogle stabile markedsvilkår, siger Christian Ørum, der samtidig fortæller, at de har modtaget kompensation fra hjælpepakker i Danmark, Frankrig og Holland.

Kort om Sac Milking

Sac Milking udvikler, fremstiller og sælger malkeanlæg. Virksomheden beskæftiger samlet omkring 130. På det danske hovedkontor på Ndr. Havnevej sidder der knap 60 ansatte. Virksomheden er ejet af Steen A. Christensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Nichemejeri: 400 ton ost om året tager nu en bæredygtig drejning

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Karriere i Forsvaret: Kombinationen af teori og praksis klæder officererne på til at blive gode ledere

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Annonce