Annonce
Esbjerg

Professionel golf tour kommer til Esbjerg

Det tiltrækker mange tilskuere, når Esbjerg Golfklub afvikler Ecco Tour. PR foto
Den professionel golf tour, Ecco Tour, afholder i uge 34 én af deres turneringer i Esbjerg Golfklub. Samlet præmiesum er på 300.000 kroner.

Esbjerg: Mandag 19. august starter Ecco Tour turneringen Esbjerg Open by Energimetropol Esbjerg. De første to dage spilles der fire Pro-Ams, hvor op mod 80 forskellige virksomheder har købt sig til en runde golf sammen med en af de professionelle spillere i feltet.

Onsdag 21. august starter selve hovedturneringen. Cirka 110 professionelle spillere fra ind- og udland skal spille om en samlet præmiesum på 300.000 kroner. Turneringen løber over tre dage med en runde per dag.

Esbjerg Golfklub har selv fire unge spillere med i feltet, og det bliver spændende at se, om deres lokalkendskab til banen kan få betydning. Nikolaj Rachlitz, Sebastian Søndergaard og Jonas Lykke Sørensen var alle med da Ecco Tour’en var på besøg i 2018, hvorimod Anders Larsen er med på Ecco Tour’en for første gang.

Annonce

Noget at se på

- At vi som værtsklub kan have hele fire spillere med i denne turnering er helt fantastisk. Jeg ved, at alle fire spillere har arbejdet rigtigt hårdt for at blive klar til denne turnering, og de glæder sig til at vise klubbens medlemmer og andre tilskuere, at de hører til på dette niveau, fortæller trænermanager Johannes Eriksen i en pressemeddelelse.

Der er derfor god grund til at kigge forbi Esbjerg Golfklub i uge 34 og opleve nogle af landets bedste spillere, når de bliver udfordret på den gode bane i Esbjerg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce