Annonce
Indland

Professionshøjskole skærper krav om mundbind i undervisningen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Nordjysk skole skærper krav om mundbind, når der ikke kan holdes afstand.

Annonce

Professionshøjskolen University College Nordjylland i Aalborg har mandag skærpet krav om brug af mundbind for de studerende i visse situationer.

Det sker, fordi det ofte ikke er muligt at overholde kravet om minimum én meters afstand i lokalerne på to af skolens campusser. Det skriver DR Nordjylland.

Uddannelseschef Henriette Eduardsen siger til DR, at klasselokalerne er meget traditionelle, og at der typisk er 30 studerende i en klasse. I de situationer kan afstandskravet ikke holdes, og de studerende skal derfor tage mundbind på. Hvis der er færre studerende og mulighed for at holde afstand, er det ikke et krav.

Andre professionshøjskoler har lignende krav.

På Via University College er der indført mundbind i situationer, hvor de studerende ikke har mulighed for at holde afstand.

Det siger professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard.

- Vi har ikke indført mundbind i den almindelige undervisning, men i situationer, hvor de studerende ikke kan holde afstanden. Det kan eksempelvis være i laboratorier.

Det samme gælder på Københavns Professionshøjskole. Det oplyser ressourcedirektør Søren Eriksen.

- Vi bruger mundbind i de situationer, hvor vi har undervisning og ikke kan overholde kravet om en meter, og hvor holdene er blandede.

Samme melding lyder fra Sydjyllands professionshøjskole, UC Syd, samt Professionshøjskolen Absalon.

Begge steder bliver der brugt mundbind i laboratorier og andre situationer, hvor det ikke er muligt at holde afstand, oplyser skolerne.

Ifølge flere af skolelederne er Uddannelses- og Forskningsstyrelsen på vej med præciserede retningslinjer for institutionerne.

Kirsten Bundgaard fra Via University College forventer ikke at skulle indføre mundbind i al undervisning. Det er dog muligt, at de nye retningslinjer giver anledning til "mindre justeringer", siger hun.

Søren Eriksen fra Københavns Professionshøjskole vil holde øje med, hvor meget retningslinjerne skærpes.

- Hvis de signalerer, at vi skal være mere påpasselige, kan det være, at øget brug af mundbind er noget, vi kan tage i anvendelse, siger han.

Ifølge styrelsen lander de justerede retningslinjer i løbet af tirsdag.

/ritzau/

Artikel fra DR Nordjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce