Annonce
forside

Professor Annette Kjær Ersbøll skal undersøge sundheden i Grindsted

Annette Kjær Ersbøll, professor ved Statens Institut for Folkesundhed. PR-foto: Statens Institut for Folkesundhed

Grindsted: Annette Kjær Ersbøll, professor ved Statens Institut for Folkesundhed, SDU, har modtaget 900.000 kroner fra Region Syddanmark. Bevillingen skal bruges til at udføre en registerbaseret undersøgelse af den sundhedsmæssige risiko i Grindsted. Baggrunden er Grindsted-borgeres bekymring for, at de i højere grad er syge på grund af forureningen fra det tidligere Grindstedværket.

Grindstedværket udledte spildevand og deponerede affald fra produktionen af vitaminer og lægemidler flere steder i og omkring byen i perioden fra 1924 og frem til 1970'erne.

Flere borgere har i de senere år udtrykt ønske om at få undersøgt, hvorvidt forureningen har betydning for deres sundhed. Annette Kjær Ersbøll skal undersøge, om nuværende borgere og til- og fraflyttere i Grindsted har overhyppighed af en lang række lidelser og sygdomme, såsom kræft, autoimmune lidelser, fertilitetsproblemer, misdannelser samt psykiske diagnoser hos børn.

Professor Annette Kjær Ersbøll står til daglig i spidsen for en forskningsgruppe på Statens Institut for Folkesundhed, der arbejder med geografisk og registerbaseret epidemiologi indenfor folkesundhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce