Annonce
Kolding

Professor og forfatter serverer litterære retter på biblioteket

Anne-Marie Mai, professor i dansk litteratur på Syddansk Universitet, vil med udgangspunkt i Johannes V. Jensens digt "Ved frokosten" fortælle om mad som tema i dansk litteratur i forbindelse med Festugen. PR-foto

Lunderskov/Kolding: Mandag den 26. august kl. 16 kan man på Lunderskov Bibliotek høre professor i dansk litteratur Anne-Marie Mai tage udgangspunkt i Johannes V. Jensens digt "Ved frokosten" (1906) fortælle om mad som tema i dansk litteratur, både i klassikerne og i nyere danske romaner. Undervejs bliver dine smagsløg forkælet med nogle af de fire stykker smørrebrød, som Johannes V. Jensen beskriver i digtet: ”Et stykke med æg og sild, et stykke med steg, et stykke med rullepølse og et stykke med ost.”

Lørdag den 31. august kl. 13 er det så forfatter Anders Haahr Rasmusen, der læser op og fortæller om sin kogebogsroman "Det var ikke planen at købe kålroer" (2018), mens du smager på en række af romanens retter. Til arrangementet kommer man ind i et sjovt og madfetichistisk univers gennem smagssansen, når mad og tekst går op i en højere enhed.

Under titlen "Flytteratur" udfordrer bibliotekerne i Trekantområdet litteraturoplevelsen ved hjælp af de fem sanser. I dette års Festuge i uge 35 kan man opleve forfattere sætte musik til poesi, læse højt i mørke, tage folk med til Mars eller lade dem smage på litteraturen.

Annonce
Forfatter Anders Haahr Rasmussen tager udgangspunkt i sin kogebogsroman "Det var ikke planen at købe kålroer" i sit foredrag om mad i kultur på Kolding Bibliotek. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];