Annonce
Sønderborg

ProjectZero gør klar til de næste klimaudfordringer

ProjectZero spejder mod de næste målsætninger, som hedder 75 procent CO2-neutral i 2025. Foto: Timo Battefeld

Onsdag havde ProjectZero midtvejsstatus for virksomheder og politikere, hvor de næste udfordringer for at nå CO2-målene i 2025 blev drøftet på mødet.

Høruphav: - Det er lykkedes med vores plan, erklærer en tilfreds Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg.

Onsdag var han sammen med erhvervsfolk, boligforeninger og uddannelsessteder samlet til midtvejsstatus om ProjectZeros målsætning frem mod en CO2-neutral kommune i 2029.

- Vi kan være stolte af vores brede samarbejde, men der er stadig udfordringer med at nå målene, siger han.

Siden 2007 har Sønderborg Kommune satset på at omstille kommunen til en mere grøn hverdag gennem ProjectZero, og planen for at nå de første 75 procent i CO2-neutralitet i 2025 er i fuld gang.

- Vi kommer i mål med vores 2025-plan, men vi får brug for hjælp nationalt for at nå de 100 procent om 11 år, siger borgmesteren.

Annonce

Vejen mod 2025

Onsdag var mere end 25 deltagere inviteret til midtvejsstatus på ProjectZero i Høruphav.På mødet drøftede deltagerne den videre vej mod en CO2-neutral kommune.

I 2025 er planen, at kommunen skal nå 75 procent af CO2-målene, og i 2029 skal de 100 procent være nået.

Project Zero afholdt onsdag midtvejsworkshops for virksomheder og politikere. Her tager deltagerne et øjebliks ro i eftermiddagssolen under en workshop. Foto: Timo Battefeld

Lavere afgifter

Tirsdag lancerede regeringen sine visioner for at skabe et mere klimavenligt Danmark med udspillet "Sammen om en grønnere fremtid", men Erik Lauritzen savner konkrete tiltag fra Christiansborgs side:

- Hvis Danmark skal nå i mål om at sænke CO2-tallene, så skal der blandt andet ændres på afgifterne på el-bilerne, siger han.

Direktør for ProjectZero, Peter Rathje, er enig:

- Det er fantastisk, at regeringen vil satse på elbiler, men pengene mangler til at få flere til at købe bilerne, siger han.

Blandt de kommende initiativer, som ProjectZero har under udarbejdelse, er fokus på flere vindmøller og solceller, energirenovering og virksomheders CO2-udledning.

- Vi rykker kraftigt på blandt andet solenergi og biogas, og det kommer vi til at arbejde videre med, siger Erik Lauritzen.

Borgmester Erik Lauritzen (S) gav en tale under worksshopsdagen til deltagerne i ProjectZero. Foto: Timo Battefeld
Der blev lyttet efter, hvordan Sønderborg skal fortsætte planen mod 2025. Foto: Timo Battefeld
Mange deltagere fra både virksomheder, boligforeninger, banker m.fl. var med til workshopsdag i Høruphav. Foto: Timo Battefeld
Der er et bredt samarbejde om ProjectZero, som har eksisteret siden 2007. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Sønderborg

Overvågning giver pote

Annonce