Annonce
Aabenraa

Projekt for kontanthjælpsmodtagere kulminerer med cykeltur til Alpe d'Huez

Sådan så det ud fra luften, lige inden de unge cykelryttere vendte næsen mod Alpe d'Huez. Foto: Rune Højer, Aabenraa Kommune

Aabenraa: Et hold unge kontanthjælpsmodtagere var mandag morgen mødt op for at deltage i kulminationen på et fire måneder langt kommunalt projekt. De 18 Unge på Toppen-deltagere blev sendt af sted fra rådhuset på en 13-dage lang cykeltur til Sydfrankrig med mål på toppen af det franske bjerg Alpe d'Huez.

Borgmester Thomas Andresen (V) og formand for arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune, Ejler Schütt (DF), sendte de unge af sted med morgenmad i byrådssalen og en efterfølgende cykeltur på 165 kilometer.

Unge på Toppen, der også blev gennemført i 2017 og 2018, er et projektforløb, der giver alle en praktikplads, hvor de arbejder tre dage om ugen.

To dage om ugen mødes deltagerne til fysiske træningspas, der skal forberede dem på den afsluttende cykeltur til Alpe d'Huez.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce